Okos Otthon Blog

2022.09.15 15:53
Okos Otthon Blog

Ebben a bejegyzésben a kapuvezérlés témakörét járjuk körbe. Azok a terek, ahol élünk és dolgozunk, egyre fontosabbak a számunkra, egyre nagyobb a jelentőségük. Ahhoz, hogy ezek hosszú távon hozzájáruljanak az életminőségünk javulásához és a sikereinkhez, nem tekinthetünk rájuk csupán költséges vagyontárgyakként. Egy igazán korszerű épület alkalmas arra, hogy alkalmazkodjon a használójához, és lehetővé válik annak hatékony és gazdaságos üzemeltetése.

Egy okosotthont számos olyan funkcióval és automatizmussal láthatunk el, melyek a kényelmünket szolgálják. Ilyen lehet a kapuvezérlés okossá tétele is.

Hagyományos, mechanikusan működő villanyórákkal egyre kevésbé találkozhatunk a háztartásokban. Ezeket az elmúlt időszakban kiszorították az úgynevezett digitális villanyórák. Leginkább azért, mert ma már az áramszolgáltatók többsége is ezt részesíti előnyben, így az idő múlásával lassan felváltják a régi modelleket.

Ezeken a készülékeken már digitális kijelzőt láthatunk, ami többféle biztonsági funkciót is alkalmaz. Így több hasznos tulajdonsággal is felvértezték ezeket az eszközöket.

Egy okosotthon kialakítása során foglalkoznunk kell az okos világítási rendszer megfelelő felszerelésével, aminek fontos részét képezik a fényerőszabályzós kapcsolók is.

Az, hogy hogyan tervezzük meg otthonunk világítás rendszerét, sokkal fontosabb, mint elsőre gondolnánk. Hiszen a fény nagyon fontos része az életünknek és a természetes fényforrásokon túl óriási jelentősége van annak, hogy a mesterséges világítást hogyan tesszük komfortossá az otthoni környezetben.

2022.08.18 15:22
Okos Otthon Blog

Mielőtt nekikezdenénk egy okosotthon kialakításnak, több szempontot is mérlegelnünk kell. Érdemes ezekkel tisztában lennünk, mielőtt elkezdjük megvásárolni az okoseszközöket. Hiszen mindenki számára az otthon a legfontosabb hely a világon, ezért fontos, hogy a tervezéstől a megvalósításig csupa olyan dolog történjen, amely végül a kényelmünket szolgálja.

Hangold lakásod fényeit egyedi igényeidhez, ehhez nem kell más, csupán néhány okoseszköz és RGB LED szalag, aminek segítségével különleges hangulatot teremthetsz. Forradalmasítsd az otthonodban zajló folyamatokat azokkal a korszerű technikai megoldásokkal, amikkel sokkal praktikusabbá és kényelmesebbé teheted azt. Rendelkezel már okosotthon rendszerrel? Ne hagyd ki belőle a világítást sem, hiszen ezeknek a modern megoldásoknak köszönhetően igazán különlegessé teheted az otthoni fényeket.

Az okosotthonok kialakítása világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Éppen ezért, nem is olyan meglepő, hogy kis hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy szeretnék úgy felépíteni új otthonukat vagy úgy átalakítani a meglévőt, hogy abban bizonyos folyamatokat automatizáljanak. Azonban egy okosotthon rendszer kialakítása ennél jóval összetettebb feladat. A lehetőségek tárháza szinte végtelen és ezek között kell megtalálni azokat a jó megoldásokat, amelyek valóban a te igényeidet fogák maximálisan kiszolgálni.

2022.06.24 17:28
Okos Otthon Blog

Az utóbbi években egyre többször halljuk az okosotthon kifejezést, de vajon mi a teendő akkor, ha szeretnénk kialakítani egy ilyen rendszert? Ruházd fel életteredet olyan intelligens funkciókkal, amelyek segítenek téged a mindennapokban. Összeszedtük azokat a lépéseket, amelyeket érdemes szem előtt tartanod már az okosotthon tervezése során annak érdekében, hogy zökkenőmentesen alakíthasd ki saját rendszeredet.

2022.06.16 17:25
Okos Otthon Blog

Az okosotthonok kialakításával ma már egyre többet foglalkozunk, azonban miért állnánk meg a falnál vagy a kertkapunál? Az a hely, ahol a második legtöbb időt töltjük az otthonunkon kívül, általában az autónk. Hívhatjuk ezt akár második otthonnak is. Miért ne lehetne ez is felszerelve okoseszközökkel? Webáruházunkban megtalálhatod azokat az autós kiegészítőket, melyekkel könnyebbé teheted az okoseszközök és az okosotthon működését.

Ebben a bejegyzésben az okosotthont vezérlő eszközök kerülnek a középpontba. Képzelj csak el egy olyan életet, ahol fel sem kell állnod a kanapéról ahhoz, hogy a szoba világítását fel- vagy lekapcsold. Bár éppen nem tartózkodsz otthon, de szeretnél meggyőződni arról, hogy bezártad-e az ajtót vagy esetleg bekapcsoltad-e a riasztót? Megteheted!

Mindehhez bizony arra van szükséged, hogy egy profi okosotthont alakíts ki magadnak. Amit számos olyan funkcióval láthatsz el, amitől sokkal kényelmesebb és biztonságosabb életed lehet és örökre búcsút mondhatsz az aggasztó gondolatoknak. Elég rápillantanod az okosotthonodat vezérlő eszközre, és máris minden információ a birtokodban lesz.

2022.05.24 17:15
Okos Otthon Blog

Az utóbbi időben Magyarországon is megnövekedett azoknak a beruházásoknak a száma, amik azt mutatják, hogy egyre több okosotthon rendszereket alakítanak ki. Úgy tűnik, ez egyáltalán nem meglepő, hiszen az élet megannyi területét igyekszünk automatizálni. Amit alapvetően a kényelemre való törekvés, a hatékonyság fokozása és a biztonságos élettér kialakítása hajt.

Egy új lakás vagy ház építésénél ezek ma már fontos szempontok és érdemes minél hamarabb, lehetőség szerint még a tervezés szakaszában gondolni ezekre a lehetőségekre.

2022.04.22 21:41
Okos Otthon Blog
Mi az a SmartThings?

Mi az a SmartThings?

Sokan ismerik a SmartThings nevet a Samsung készülékekbe, különösen az okostelefonokba való integráció miatt.

2022.04.22 21:38
Okos Otthon Blog
Mi az a Mesh?

Mi az a mesh hálózat?

A mesh hálózat több eszközt (általában pontoknak neveznek) használ, amelyek különböző helyiségekben vannak elhelyezve, hogy kitöltsék a vezeték nélküli internetjel hiányosságait.

2022.04.22 21:30
Okos Otthon Blog
Mi az az IFTTT

Mi az IFTTT?

Az IFTTT egy webhely és egy mobilalkalmazás is. A szolgáltatás 2010-ben indult a következő szlogennel: „Tegye az internetet az Ön érdekére”.

2022.04.22 21:12
Okos Otthon Blog
Mi az a Thread?

Mi az a Thread?

Egyszerűen fogalmazva, a Thread egy alacsony fogyasztású vezeték nélküli rádióprotokoll az intelligens otthonokhoz, amely lehetővé teszi, hogy az eszközök közvetlenül „beszéljenek” egymással.

2022.04.22 21:01
Okos Otthon Blog
Mi az a Matter?

Mi az a Matter?

A Matter egy új intelligens otthoni interoperabilitási protokoll.

2020.06.04 18:50
Okos Otthon Blog
Shelly Új Termékek 2020 Nyár
7 új terméket mutatott be ma a Shelly:

- Shelly i3
- Shelly Button1
- Shelly Gas
- Shelly Door/Window2
- Shelly Dimmer2
- Shelly 1L
- Shelly Uni

2020.04.21 15:46
Okos Otthon Blog
Sonoff Zigbee Bridge

A Sonoff ZigBee Bridge egy intelligens otthon központ, amely lehetővé teszi a különféle ZigBee eszközök és érzékelők távoli kezelését az otthoni megfigyelés és irányítás céljából, valamint intelligens jeleneteket is készíthet.

2020.03.12 21:36
Okos Otthon Blog
Shelly Újdonságok 2020 Tavasz és Nyár

Sokszor kérdeztétek tőlünk, hogy mikor jönnek az új Shelly termékek. Ezzel kapcsolatban összeszedtük a Nektek az újdonságokat amire számítani lehet a Shelly-től az elkövetkező pár hónapban.

    ZigBee vs Z-Wave: Melyik a jobb intelligens otthonának?

    Ha az intelligens otthoni eszközök hálózatának kiépítését tervezi, akkor valószínűleg hallott már a Z-Wave-ról és a ZigBee-ről. Ezek vezeték nélküli protokollok, amelyeket az otthoni automatizálás szem előtt tartásával terveztek. Néhány tulajdonsággal, például alacsony fogyasztású és nagy megbízhatósággal rendelkeznek, amelyek nélkülözhetetlenek az intelligens otthoni alkalmazásokhoz. Vannak azonban néhány fontos különbség, amelyeket röviden elmagyarázok. Remélhetőleg segíthetek abban, hogy elkezdje összerakni ezt az otthoni automatizálási puzzle-t, hogy kiválaszthassa azokat az termékeket, amelyek legjobban megfelelnek az Ön igényeinek.

    argep.hu olcsobbat.hu