Okos Otthon Blog

A vezeték nélküli villanykapcsolók létrejöttével számos további kényelmi funkcióval bővültek az okosotthonok lehetőségei. Ezek olyan multifunkciós eszközök, amelyek megkönnyítik a világítás vezérlését. Segítségükkel szabályozhatjuk akár annak intenzitását is. És ami talán a legfontosabb, a telepítésük nem igényel túl sok időt, illetve nem jár különösebb beavatkozással az ingatlan tekintetében sem.

Talán veled is előfordult már, hogy az otthon töltött idő során derült ki, mennyivel praktikusabb lett volna, ha egy kapcsoló az ajtó másik oldalán van, vagy ha egy másik falon is van lehetőség arra, hogy fel- és lekapcsold a villanyt. Ma már ez a probléma is könnyen orvosolható a vezeték nélküli villanykapcsoló segítségével.

Ahhoz, hogy egészségünket minél egyszerűbben megőrizzük, fontos az, hogy otthonunkban az optimális körülményeket teremtsünk meg. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nemcsak megfelelő hőmérséklet, hanem az ideális páratartalom uralkodik az otthonunkban. Annak érdekében, hogy ezt egyszerűen meg tudjuk tenni, segítségünkre lehetnek a páraérzékelő szenzorok. Ezekkel az eszközökkel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat az otthoni zárt terekben, és egy valóban egészséges környezetet teremtsünk.

A Tuya az az okosotthon platform, amihez már rengeteg gyártó csatlakozott, ezáltal számos kompatibilis eszköz létezik. Tulajdonképpen nem más, mint egy szoftver, aminek segítségével okosotthonod valódi hálózattá válik. Alapvető funkciója, hogy a különböző eszközök ennek a szoftvernek a segítségével létesítsenek kapcsolatot egymással. A könnyebb használat érdekében több platformon is elérhető.

Olyan komplex megoldást kínál az okosotthonra vágyóknak, melyekkel nincs akadálya a későbbi bővíthetőségnek sem. Ma nem találhatnánk egy otthonban olyan szegletet, ahol ne lehetne Tuya termékeket használni, hiszen közel 90000 kompatibilis eszköz létezik, így biztosan te is megtalálhatod azt, ami a segítségedre lesz.

2022.11.11 11:02
Okos Otthon Blog

Ma már nehéz nem belefutni valamilyen okosotthon megoldásba, hiszen körülvesznek minket az okos elektronikai eszközök és a háztartási gépek. Lassan mindenkinél okos TV, okos mosógép, robotporszívó és sok minden más fellelhető. Azonban csak kevesen használják ki az ezekben az eszközökben rejlő minden lehetőséget. A Xiaomi okosotthon megoldásaival létrehozhatsz egy olyan intelligens rendszert, ami összefogja ezeknek a működését, és segítségükkel az egész otthonod vezérelhetővé válik.

A többféle automatizációs folyamatnak köszönhetően kézi irányításra már szinte nincs is szükség, mert az otthonodban az eszközök önállóan is képesek lesznek a működésre.

2022.10.21 10:44
Okos Otthon Blog

Ebben a bejegyzésben a wifis kültéri kamera lesz a középpontban. Az életünk ma már szinte elképzelhetetlen internet nélkül. Mindenki hozzászokott, hogy bárhol, bármikor és szinte bármilyen információt elérhet. Észrevétlenül lopta be magát az életünkbe és vált a mindenki számára elérhető infrastruktúra részévé. Az otthonok, illetve a munkahelyek kialakítása során pedig már természetesnek vesszük azt, hogy rendelkezésünkre áll ez a lehetőség.

Miért ne csempészhetnéd be okosotthonodba te is ezt a megoldást? Kombináld az olyan biztonságtechnikai felszerelésekkel, mint a wifis kültéri kamerák. És kövesd nyomon az otthoni történéseket bármely időpontban, a világ bármely részéről.

Ebben a cikkben az okos légtisztítóval foglalkozunk. Szerte a világon egyre nagyobb gondot jelent a légszennyezés fokozódása. Azonban azzal kevesen számolunk, hogy ez nemcsak a kültéren jelent problémát, hanem a lakásunkban lévő levegő minőségét is befolyásolja. Többek között ez okozhatja, hogyha a lakás falai között panaszaink alakulnak ki.

A legkevesebb gondot talán a kellemetlen szagok jelentik, ennél sokkal súlyosabb egészségügyi problémákat okoz a nagy mennyiségű szálló por, ami akár rövid távon is légzőszervi megbetegedéseket, illetve allergiát idézhet elő.

2022.09.15 15:53
Okos Otthon Blog

Ebben a bejegyzésben a kapuvezérlés témakörét járjuk körbe. Azok a terek, ahol élünk és dolgozunk, egyre fontosabbak a számunkra, egyre nagyobb a jelentőségük. Ahhoz, hogy ezek hosszú távon hozzájáruljanak az életminőségünk javulásához és a sikereinkhez, nem tekinthetünk rájuk csupán költséges vagyontárgyakként. Egy igazán korszerű épület alkalmas arra, hogy alkalmazkodjon a használójához, és lehetővé válik annak hatékony és gazdaságos üzemeltetése.

Egy okosotthont számos olyan funkcióval és automatizmussal láthatunk el, melyek a kényelmünket szolgálják. Ilyen lehet a kapuvezérlés okossá tétele is.

Hagyományos, mechanikusan működő villanyórákkal egyre kevésbé találkozhatunk a háztartásokban. Ezeket az elmúlt időszakban kiszorították az úgynevezett digitális villanyórák. Leginkább azért, mert ma már az áramszolgáltatók többsége is ezt részesíti előnyben, így az idő múlásával lassan felváltják a régi modelleket.

Ezeken a készülékeken már digitális kijelzőt láthatunk, ami többféle biztonsági funkciót is alkalmaz. Így több hasznos tulajdonsággal is felvértezték ezeket az eszközöket.

Egy okosotthon kialakítása során foglalkoznunk kell az okos világítási rendszer megfelelő felszerelésével, aminek fontos részét képezik a fényerőszabályzós kapcsolók is.

Az, hogy hogyan tervezzük meg otthonunk világítás rendszerét, sokkal fontosabb, mint elsőre gondolnánk. Hiszen a fény nagyon fontos része az életünknek és a természetes fényforrásokon túl óriási jelentősége van annak, hogy a mesterséges világítást hogyan tesszük komfortossá az otthoni környezetben.

2022.08.18 15:22
Okos Otthon Blog

Mielőtt nekikezdenénk egy okosotthon kialakításnak, több szempontot is mérlegelnünk kell. Érdemes ezekkel tisztában lennünk, mielőtt elkezdjük megvásárolni az okoseszközöket. Hiszen mindenki számára az otthon a legfontosabb hely a világon, ezért fontos, hogy a tervezéstől a megvalósításig csupa olyan dolog történjen, amely végül a kényelmünket szolgálja.

Hangold lakásod fényeit egyedi igényeidhez, ehhez nem kell más, csupán néhány okoseszköz és RGB LED szalag, aminek segítségével különleges hangulatot teremthetsz. Forradalmasítsd az otthonodban zajló folyamatokat azokkal a korszerű technikai megoldásokkal, amikkel sokkal praktikusabbá és kényelmesebbé teheted azt. Rendelkezel már okosotthon rendszerrel? Ne hagyd ki belőle a világítást sem, hiszen ezeknek a modern megoldásoknak köszönhetően igazán különlegessé teheted az otthoni fényeket.

Az okosotthonok kialakítása világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Éppen ezért, nem is olyan meglepő, hogy kis hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy szeretnék úgy felépíteni új otthonukat vagy úgy átalakítani a meglévőt, hogy abban bizonyos folyamatokat automatizáljanak. Azonban egy okosotthon rendszer kialakítása ennél jóval összetettebb feladat. A lehetőségek tárháza szinte végtelen és ezek között kell megtalálni azokat a jó megoldásokat, amelyek valóban a te igényeidet fogák maximálisan kiszolgálni.

2022.06.24 17:28
Okos Otthon Blog

Az utóbbi években egyre többször halljuk az okosotthon kifejezést, de vajon mi a teendő akkor, ha szeretnénk kialakítani egy ilyen rendszert? Ruházd fel életteredet olyan intelligens funkciókkal, amelyek segítenek téged a mindennapokban. Összeszedtük azokat a lépéseket, amelyeket érdemes szem előtt tartanod már az okosotthon tervezése során annak érdekében, hogy zökkenőmentesen alakíthasd ki saját rendszeredet.

2022.06.16 17:25
Okos Otthon Blog

Az okosotthonok kialakításával ma már egyre többet foglalkozunk, azonban miért állnánk meg a falnál vagy a kertkapunál? Az a hely, ahol a második legtöbb időt töltjük az otthonunkon kívül, általában az autónk. Hívhatjuk ezt akár második otthonnak is. Miért ne lehetne ez is felszerelve okoseszközökkel? Webáruházunkban megtalálhatod azokat az autós kiegészítőket, melyekkel könnyebbé teheted az okoseszközök és az okosotthon működését.

Ebben a bejegyzésben az okosotthont vezérlő eszközök kerülnek a középpontba. Képzelj csak el egy olyan életet, ahol fel sem kell állnod a kanapéról ahhoz, hogy a szoba világítását fel- vagy lekapcsold. Bár éppen nem tartózkodsz otthon, de szeretnél meggyőződni arról, hogy bezártad-e az ajtót vagy esetleg bekapcsoltad-e a riasztót? Megteheted!

Mindehhez bizony arra van szükséged, hogy egy profi okosotthont alakíts ki magadnak. Amit számos olyan funkcióval láthatsz el, amitől sokkal kényelmesebb és biztonságosabb életed lehet és örökre búcsút mondhatsz az aggasztó gondolatoknak. Elég rápillantanod az okosotthonodat vezérlő eszközre, és máris minden információ a birtokodban lesz.

2022.05.24 17:15
Okos Otthon Blog

Az utóbbi időben Magyarországon is megnövekedett azoknak a beruházásoknak a száma, amik azt mutatják, hogy egyre több okosotthon rendszereket alakítanak ki. Úgy tűnik, ez egyáltalán nem meglepő, hiszen az élet megannyi területét igyekszünk automatizálni. Amit alapvetően a kényelemre való törekvés, a hatékonyság fokozása és a biztonságos élettér kialakítása hajt.

Egy új lakás vagy ház építésénél ezek ma már fontos szempontok és érdemes minél hamarabb, lehetőség szerint még a tervezés szakaszában gondolni ezekre a lehetőségekre.

2022.04.22 21:41
Okos Otthon Blog
Mi az a SmartThings?

Mi az a SmartThings?

Sokan ismerik a SmartThings nevet a Samsung készülékekbe, különösen az okostelefonokba való integráció miatt.

2022.04.22 21:38
Okos Otthon Blog
Mi az a Mesh?

Mi az a mesh hálózat?

A mesh hálózat több eszközt (általában pontoknak neveznek) használ, amelyek különböző helyiségekben vannak elhelyezve, hogy kitöltsék a vezeték nélküli internetjel hiányosságait.

2022.04.22 21:30
Okos Otthon Blog
Mi az az IFTTT?

Mi az IFTTT?

Az IFTTT egy webhely és egy mobilalkalmazás is. A szolgáltatás 2010-ben indult a következő szlogennel: „Tegye az internetet az Ön érdekére”.

2022.04.22 21:12
Okos Otthon Blog
Mi az a Thread?

Mi az a Thread?

Egyszerűen fogalmazva, a Thread egy alacsony fogyasztású vezeték nélküli rádióprotokoll az intelligens otthonokhoz, amely lehetővé teszi, hogy az eszközök közvetlenül „beszéljenek” egymással.

2022.04.22 21:01
Okos Otthon Blog
Mi az a Matter?

Mi az a Matter?

A Matter egy új intelligens otthoni interoperabilitási protokoll.

2020.06.04 18:50
Okos Otthon Blog
Shelly Új Termékek 2020 Nyár
7 új terméket mutatott be ma a Shelly:

- Shelly i3
- Shelly Button1
- Shelly Gas
- Shelly Door/Window2
- Shelly Dimmer2
- Shelly 1L
- Shelly Uni

2020.04.21 15:46
Okos Otthon Blog
Sonoff Zigbee Bridge

A Sonoff ZigBee Bridge egy intelligens otthon központ, amely lehetővé teszi a különféle ZigBee eszközök és érzékelők távoli kezelését az otthoni megfigyelés és irányítás céljából, valamint intelligens jeleneteket is készíthet.

2020.03.12 21:36
Okos Otthon Blog
Shelly Újdonságok 2020 Tavasz és Nyár

Sokszor kérdeztétek tőlünk, hogy mikor jönnek az új Shelly termékek. Ezzel kapcsolatban összeszedtük a Nektek az újdonságokat amire számítani lehet a Shelly-től az elkövetkező pár hónapban.

    ZigBee vs Z-Wave: Melyik a jobb intelligens otthonának?

    Ha az intelligens otthoni eszközök hálózatának kiépítését tervezi, akkor valószínűleg hallott már a Z-Wave-ról és a ZigBee-ről. Ezek vezeték nélküli protokollok, amelyeket az otthoni automatizálás szem előtt tartásával terveztek. Néhány tulajdonsággal, például alacsony fogyasztású és nagy megbízhatósággal rendelkeznek, amelyek nélkülözhetetlenek az intelligens otthoni alkalmazásokhoz. Vannak azonban néhány fontos különbség, amelyeket röviden elmagyarázok. Remélhetőleg segíthetek abban, hogy elkezdje összerakni ezt az otthoni automatizálási puzzle-t, hogy kiválaszthassa azokat az termékeket, amelyek legjobban megfelelnek az Ön igényeinek.

    argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com