Okos Otthon Blog

Ki ne vágyna egy olyan ingatlanra, amelyben úgy érezheti, hogy az épület szinte lesi minden kívánságát? Te is szeretnéd azt érezni, hogy komfortos körülmények között élsz? Minden álmod, hogy egy kicsit jobban ráláss a fogyasztásodra, vagy csökkentsd az energiaigényedet? Az okosotthon eszközök alkalmazásával mindezt igazán egyszerűen megvalósíthatod!

2023.09.15 16:29
Okos Otthon Blog

Az okoszár sem maradhat ki a sorból, amikor az otthonunk fejlesztését tűzzük ki célul. Egy olyan ingatlanban, ahol az eszközök nagy része vagy éppen mindegyike esetén meg akarjuk, vagy tervezzük lépni azt, hogy egy egészen új szintre kerüljön, a zár sem maradhat ki az okosításból.

Amikor szeretnénk képbe kerülni az otthonunkban meglévő energiafogyasztók igényét illetően, az 1 fázisú fogyasztásmérő is belekerül a pakliba, ahonnan válogatunk azok közül az eszközök közül, amelyek révén energiahatékonyság szempontjából jobb eredményeket érhetünk el. Mit várhatunk ezektől a termékektől? Tarts velünk, hogy te is tisztába kerülj azzal kapcsolatban, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

A Xiaomi csengő mostanra igen sokféle modellben elérhető, amelyek különféle funkciókkal rendelkeznek. Az azonban egyforma mindegyik termék esetében, hogy felülmúlják a hagyományos csengőt, s ezáltal képesek magasabb szintre emelni az otthonunk védelmét.

A Gosund P1 intelligens elosztó gyakorlatilag olyan, mint egy okoskonnektor, amelyet be tudunk programozni, s ennek köszönhetően teljesen hagyományos eszközöket, berendezéseket is okosabbá tehetünk.

Meglepően vagy merészen hangzik ez az állítás? Pedig egyáltalán nem az! Hiszen azáltal, hogy szabályozzuk azt, hogy a készülékek mikor kapnak a működéshez elektromos áramot, azt is vezérelhetjük, hogy mikor üzemeljenek. Nézzük meg közelebbről is a programozható elosztókban rejlő lehetőségeket!

2023.07.14 18:27
Okos Otthon Blog

Az Aeotec Smart Switch 7 nem más, mint egy olyan okoskonnektor, amelyet alapvetően bármelyik olyan aljzatban alkalmazhatunk, amely 230 V-tal működik. Az előnyeit abban tapasztalhatjuk meg, hogy utólag is okosíthatjuk vele a meglévő dugaljainkat, ami elsőrendű kérdésnek bizonyul, ha egy igazi okosotthon rendszert szeretnénk kialakítani.

A Fibaro okosotthon megoldásai nagyon fejlettek, előremutatóak és funkcionálisan talán a leggazdagabbak a piacon. Ennek ékes példája a Fibaro Walli Controller is, mely egy falra szerelhető vezérlő, ami számos eszköz életre keltését teszi számunkra lehetővé. Nézzük meg, hogy mit érdemes tudni a gyártóról, az okosmegoldásairól, és hogy hol jön a képbe az említett fali kontroller.

Az Aeotec Multisensor 7 egy kiváló lehetőség, ha olyan érzékelőt keresünk, amely egyszerre többféle funkciót is képes ellátni. Kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik, mint amilyen az, hogy nagy távolságra is megbízhatóan működik. A szenzorok az alapvető moduljai minden okosotthon rendszernek.

2023.05.29 19:23
Okos Otthon Blog

Egy programozható konnektor segítségével számos eszközünket könnyedén okosabbá varázsolhatjuk, hiszen a dugalj vezérlése révén ezek működését is vezérelhetővé tudjuk tenni, különösebb telepítési feladatok nélkül, könnyedén. Mindehhez ráadásul még szakemberre sem lesz szükség. Lássuk, mi mindenre jó az, ha okos a konnektorunk!

2023.05.18 19:17
Okos Otthon Blog

Az okosház rendszerek előnyeivel ma már egyre többen és többen vannak tisztában. Ha szeretnénk, akkor például az energiatakarékosságot teljesen újragondolhatjuk egy ilyen szisztéma segítségével.

A Junction Box D20 a Reolink csatlakozódoboza, amely esztétikus, s egyszerűen telepíthető megoldást kínál a márka kültéri kameráihoz, azoknak a vezetékeit megvédi a különféle kedvezőtlen időjárási körülményektől, s könnyebbé teszi az esztétikus kábelelvezetést.

2023.04.17 13:18
Okos Otthon Blog

Az okosotthonokról kialakult kép az elmúlt években sokat változott. Míg évekkel ezelőtt, ha kimondtuk ezt a szót, akkor mindenkinek a luxus, a fényűzés jutott eszébe, ami csak a legkiváltságosabbaknak volt elérhető. Mára ez teljesen megváltozott, és konkrétan már bárki okossá vagy éppen okosabbá teheti otthonát, köszönhetően az olyan eszközöknek, mint amilyen az Aqara LED is.

Az okos világítás modern megoldás, amely lehetővé teszi, hogy az otthonunkban különböző fényeket kapcsoljunk be és kiállítsunk, bármikor és bárhonnan is. Az okos világítás célja, hogy megkönnyítse az életünket, és akár energiát is spórolhatunk vele. Az ilyen típusú világítási rendszerek lehetővé teszik, hogy mobilalkalmazások, hangutasítások vagy éppen automatikus érzékelők segítségével állítsuk be a fényeket a kívánt szintre. Ezek az új technológiák nemcsak praktikusak, hanem kellemes élményt is nyújtanak, ami tovább javíthatja az életminőséget.

A mai blogcikkünkben egy redőnyvezérlő modulról lesz szó. Általánosságban szeretnénk írni neked arról, hogy mire használhatóak kiválóan ezek az eszközök, de közben ajánlunk is egyet a figyelmedbe. Igen, ez a Roller Shutter 3 lesz. Nézzük is meg, hogy milyen sokrétű felhasználásra alkalmas egy ilyen készülék!

A vezeték nélküli kapcsoló alkalmas arra, hogy még inkább megkönnyítse a modern okosotthon rendszer megvalósítását. Multifunkciós eszköznek számít, a legtöbb esetben többféle funkciót is be-, illetve kikapcsolhatunk vele, ám legtöbbször a világítás irányításának céljából kerülnek alkalmazásra.

2023.02.23 16:26
Okos Otthon Blog

Az USB adapter segítségével egyszerűen és könnyedén irányíthatóvá válnak olyan eszközök, amelyek alkalmasak az USB kapcsolatra. Gondoljunk csak bele, hogy ez ma már nem is kevés lehetőséget jelent!

Ott vannak például a ventilátorok, a lámpák, a LED szalagok vagy a telefontöltők is. Egy USB adapter segítségével igazán minimális anyagi és energiabefektetés révén is komoly lépést tehetsz egy okosabb otthon felé. Ha pedig komolyabb okosotthon rendszerrel rendelkezel, integrálhatod bele az USB adaptereket is, így még nagyobb hangsúllyal kihasználva a benne rejlő előnyöket.

2023.02.15 16:05
Okos Otthon Blog

Amikor azt tervezzük, hogy okosabbá tesszük ingatlanunkat, s egy egészen új szintre lépünk az épületautomatizálás révén, ami a komfortot, az energiahatékonyságot illeti, akko az egyik legfontosabb kérdés az lesz, hogy az okosotthon vezérlés hogyan valósul meg. Éppen ezért szánunk egy teljes blogbejegyzést ennek a témának.

A kapcsolóknak többféle típusa is létezik, ezek közül egyik az érintős villanykapcsoló. Alapvetően nem feltétlenül csak a világítás szabályozásához tudjuk használni, ahogy azt be is mutatjuk néhány konkrét modellen keresztül ebben a blogbejegyzésben. Előtte azonban ismerkedjünk meg az okos villanykapcsolókkal, valamint ezek jellemzőivel is közelebbről!

A mai életvitelünk számtalan kihívás elé állít bennünket. Ráadásként - érthetően - szeretnénk a lehető legtöbb dolgot a saját igényeinkre szabni, mindezt úgy, hogy az ne csak kényelmes, hanem energiatakarékos, környezettudatos megoldás is legyen. Az okosmegoldások pontosan erre nyújtanak kiváló lehetőséget. A hőmérséklet-érzékelő alkalmazásának segítségével az ingatlanban mindig komfortosan érezhetjük magunkat.

A vezeték nélküli villanykapcsolók létrejöttével számos további kényelmi funkcióval bővültek az okosotthonok lehetőségei. Ezek olyan multifunkciós eszközök, amelyek megkönnyítik a világítás vezérlését. Segítségükkel szabályozhatjuk akár annak intenzitását is. És ami talán a legfontosabb, a telepítésük nem igényel túl sok időt, illetve nem jár különösebb beavatkozással az ingatlan tekintetében sem.

Talán veled is előfordult már, hogy az otthon töltött idő során derült ki, mennyivel praktikusabb lett volna, ha egy kapcsoló az ajtó másik oldalán van, vagy ha egy másik falon is van lehetőség arra, hogy fel- és lekapcsold a villanyt. Ma már ez a probléma is könnyen orvosolható a vezeték nélküli villanykapcsoló segítségével.

Ahhoz, hogy egészségünket minél egyszerűbben megőrizzük, fontos az, hogy otthonunkban az optimális körülményeket teremtsünk meg. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nemcsak megfelelő hőmérséklet, hanem az ideális páratartalom uralkodik az otthonunkban. Annak érdekében, hogy ezt egyszerűen meg tudjuk tenni, segítségünkre lehetnek a páraérzékelő szenzorok. Ezekkel az eszközökkel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat az otthoni zárt terekben, és egy valóban egészséges környezetet teremtsünk.

A Tuya az az okosotthon platform, amihez már rengeteg gyártó csatlakozott, ezáltal számos kompatibilis eszköz létezik. Tulajdonképpen nem más, mint egy szoftver, aminek segítségével okosotthonod valódi hálózattá válik. Alapvető funkciója, hogy a különböző eszközök ennek a szoftvernek a segítségével létesítsenek kapcsolatot egymással. A könnyebb használat érdekében több platformon is elérhető.

Olyan komplex megoldást kínál az okosotthonra vágyóknak, melyekkel nincs akadálya a későbbi bővíthetőségnek sem. Ma nem találhatnánk egy otthonban olyan szegletet, ahol ne lehetne Tuya termékeket használni, hiszen közel 90000 kompatibilis eszköz létezik, így biztosan te is megtalálhatod azt, ami a segítségedre lesz.

2022.11.11 11:02
Okos Otthon Blog

Ma már nehéz nem belefutni valamilyen okosotthon megoldásba, hiszen körülvesznek minket az okos elektronikai eszközök és a háztartási gépek. Lassan mindenkinél okos TV, okos mosógép, robotporszívó és sok minden más fellelhető. Azonban csak kevesen használják ki az ezekben az eszközökben rejlő minden lehetőséget. A Xiaomi okosotthon megoldásaival létrehozhatsz egy olyan intelligens rendszert, ami összefogja ezeknek a működését, és segítségükkel az egész otthonod vezérelhetővé válik.

A többféle automatizációs folyamatnak köszönhetően kézi irányításra már szinte nincs is szükség, mert az otthonodban az eszközök önállóan is képesek lesznek a működésre.

2022.10.21 10:44
Okos Otthon Blog

Ebben a bejegyzésben a wifis kültéri kamera lesz a középpontban. Az életünk ma már szinte elképzelhetetlen internet nélkül. Mindenki hozzászokott, hogy bárhol, bármikor és szinte bármilyen információt elérhet. Észrevétlenül lopta be magát az életünkbe és vált a mindenki számára elérhető infrastruktúra részévé. Az otthonok, illetve a munkahelyek kialakítása során pedig már természetesnek vesszük azt, hogy rendelkezésünkre áll ez a lehetőség.

Miért ne csempészhetnéd be okosotthonodba te is ezt a megoldást? Kombináld az olyan biztonságtechnikai felszerelésekkel, mint a wifis kültéri kamerák. És kövesd nyomon az otthoni történéseket bármely időpontban, a világ bármely részéről.

Ebben a cikkben az okos légtisztítóval foglalkozunk. Szerte a világon egyre nagyobb gondot jelent a légszennyezés fokozódása. Azonban azzal kevesen számolunk, hogy ez nemcsak a kültéren jelent problémát, hanem a lakásunkban lévő levegő minőségét is befolyásolja. Többek között ez okozhatja, hogyha a lakás falai között panaszaink alakulnak ki.

A legkevesebb gondot talán a kellemetlen szagok jelentik, ennél sokkal súlyosabb egészségügyi problémákat okoz a nagy mennyiségű szálló por, ami akár rövid távon is légzőszervi megbetegedéseket, illetve allergiát idézhet elő.

2022.09.15 15:53
Okos Otthon Blog

Ebben a bejegyzésben a kapuvezérlés témakörét járjuk körbe. Azok a terek, ahol élünk és dolgozunk, egyre fontosabbak a számunkra, egyre nagyobb a jelentőségük. Ahhoz, hogy ezek hosszú távon hozzájáruljanak az életminőségünk javulásához és a sikereinkhez, nem tekinthetünk rájuk csupán költséges vagyontárgyakként. Egy igazán korszerű épület alkalmas arra, hogy alkalmazkodjon a használójához, és lehetővé válik annak hatékony és gazdaságos üzemeltetése.

Egy okosotthont számos olyan funkcióval és automatizmussal láthatunk el, melyek a kényelmünket szolgálják. Ilyen lehet a kapuvezérlés okossá tétele is.

Hagyományos, mechanikusan működő villanyórákkal egyre kevésbé találkozhatunk a háztartásokban. Ezeket az elmúlt időszakban kiszorították az úgynevezett digitális villanyórák. Leginkább azért, mert ma már az áramszolgáltatók többsége is ezt részesíti előnyben, így az idő múlásával lassan felváltják a régi modelleket.

Ezeken a készülékeken már digitális kijelzőt láthatunk, ami többféle biztonsági funkciót is alkalmaz. Így több hasznos tulajdonsággal is felvértezték ezeket az eszközöket.

Egy okosotthon kialakítása során foglalkoznunk kell az okos világítási rendszer megfelelő felszerelésével, aminek fontos részét képezik a fényerőszabályzós kapcsolók is.

Az, hogy hogyan tervezzük meg otthonunk világítás rendszerét, sokkal fontosabb, mint elsőre gondolnánk. Hiszen a fény nagyon fontos része az életünknek és a természetes fényforrásokon túl óriási jelentősége van annak, hogy a mesterséges világítást hogyan tesszük komfortossá az otthoni környezetben.

2022.08.18 15:22
Okos Otthon Blog

Mielőtt nekikezdenénk egy okosotthon kialakításnak, több szempontot is mérlegelnünk kell. Érdemes ezekkel tisztában lennünk, mielőtt elkezdjük megvásárolni az okoseszközöket. Hiszen mindenki számára az otthon a legfontosabb hely a világon, ezért fontos, hogy a tervezéstől a megvalósításig csupa olyan dolog történjen, amely végül a kényelmünket szolgálja.

Hangold lakásod fényeit egyedi igényeidhez, ehhez nem kell más, csupán néhány okoseszköz és RGB LED szalag, aminek segítségével különleges hangulatot teremthetsz. Forradalmasítsd az otthonodban zajló folyamatokat azokkal a korszerű technikai megoldásokkal, amikkel sokkal praktikusabbá és kényelmesebbé teheted azt. Rendelkezel már okosotthon rendszerrel? Ne hagyd ki belőle a világítást sem, hiszen ezeknek a modern megoldásoknak köszönhetően igazán különlegessé teheted az otthoni fényeket.

Az okosotthonok kialakítása világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Éppen ezért, nem is olyan meglepő, hogy kis hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy szeretnék úgy felépíteni új otthonukat vagy úgy átalakítani a meglévőt, hogy abban bizonyos folyamatokat automatizáljanak. Azonban egy okosotthon rendszer kialakítása ennél jóval összetettebb feladat. A lehetőségek tárháza szinte végtelen és ezek között kell megtalálni azokat a jó megoldásokat, amelyek valóban a te igényeidet fogák maximálisan kiszolgálni.

2022.06.24 17:28
Okos Otthon Blog

Az utóbbi években egyre többször halljuk az okosotthon kifejezést, de vajon mi a teendő akkor, ha szeretnénk kialakítani egy ilyen rendszert? Ruházd fel életteredet olyan intelligens funkciókkal, amelyek segítenek téged a mindennapokban. Összeszedtük azokat a lépéseket, amelyeket érdemes szem előtt tartanod már az okosotthon tervezése során annak érdekében, hogy zökkenőmentesen alakíthasd ki saját rendszeredet.

2022.06.16 17:25
Okos Otthon Blog

Az okosotthonok kialakításával ma már egyre többet foglalkozunk, azonban miért állnánk meg a falnál vagy a kertkapunál? Az a hely, ahol a második legtöbb időt töltjük az otthonunkon kívül, általában az autónk. Hívhatjuk ezt akár második otthonnak is. Miért ne lehetne ez is felszerelve okoseszközökkel? Webáruházunkban megtalálhatod azokat az autós kiegészítőket, melyekkel könnyebbé teheted az okoseszközök és az okosotthon működését.

Ebben a bejegyzésben az okosotthont vezérlő eszközök kerülnek a középpontba. Képzelj csak el egy olyan életet, ahol fel sem kell állnod a kanapéról ahhoz, hogy a szoba világítását fel- vagy lekapcsold. Bár éppen nem tartózkodsz otthon, de szeretnél meggyőződni arról, hogy bezártad-e az ajtót vagy esetleg bekapcsoltad-e a riasztót? Megteheted!

Mindehhez bizony arra van szükséged, hogy egy profi okosotthont alakíts ki magadnak. Amit számos olyan funkcióval láthatsz el, amitől sokkal kényelmesebb és biztonságosabb életed lehet és örökre búcsút mondhatsz az aggasztó gondolatoknak. Elég rápillantanod az okosotthonodat vezérlő eszközre, és máris minden információ a birtokodban lesz.

2022.05.24 17:15
Okos Otthon Blog

Az utóbbi időben Magyarországon is megnövekedett azoknak a beruházásoknak a száma, amik azt mutatják, hogy egyre több okosotthon rendszereket alakítanak ki. Úgy tűnik, ez egyáltalán nem meglepő, hiszen az élet megannyi területét igyekszünk automatizálni. Amit alapvetően a kényelemre való törekvés, a hatékonyság fokozása és a biztonságos élettér kialakítása hajt.

Egy új lakás vagy ház építésénél ezek ma már fontos szempontok és érdemes minél hamarabb, lehetőség szerint még a tervezés szakaszában gondolni ezekre a lehetőségekre.

2022.04.22 21:41
Okos Otthon Blog
Mi az a SmartThings?

Mi az a SmartThings?

Sokan ismerik a SmartThings nevet a Samsung készülékekbe, különösen az okostelefonokba való integráció miatt.

2022.04.22 21:38
Okos Otthon Blog
Mi az a Mesh?

Mi az a mesh hálózat?

A mesh hálózat több eszközt (általában pontoknak neveznek) használ, amelyek különböző helyiségekben vannak elhelyezve, hogy kitöltsék a vezeték nélküli internetjel hiányosságait.

2022.04.22 21:30
Okos Otthon Blog
Mi az az IFTTT?

Mi az IFTTT?

Az IFTTT egy webhely és egy mobilalkalmazás is. A szolgáltatás 2010-ben indult a következő szlogennel: „Tegye az internetet az Ön érdekére”.

2022.04.22 21:12
Okos Otthon Blog
Mi az a Thread?

Mi az a Thread?

Egyszerűen fogalmazva, a Thread egy alacsony fogyasztású vezeték nélküli rádióprotokoll az intelligens otthonokhoz, amely lehetővé teszi, hogy az eszközök közvetlenül „beszéljenek” egymással.

2022.04.22 21:01
Okos Otthon Blog
Mi az a Matter?

Mi az a Matter?

A Matter egy új intelligens otthoni interoperabilitási protokoll.

2020.06.04 18:50
Okos Otthon Blog
Shelly Új Termékek 2020 Nyár
7 új terméket mutatott be ma a Shelly:

- Shelly i3
- Shelly Button1
- Shelly Gas
- Shelly Door/Window2
- Shelly Dimmer2
- Shelly 1L
- Shelly Uni

2020.04.21 15:46
Okos Otthon Blog
Sonoff Zigbee Bridge

A Sonoff ZigBee Bridge egy intelligens otthon központ, amely lehetővé teszi a különféle ZigBee eszközök és érzékelők távoli kezelését az otthoni megfigyelés és irányítás céljából, valamint intelligens jeleneteket is készíthet.

2020.03.12 21:36
Okos Otthon Blog
Shelly Újdonságok 2020 Tavasz és Nyár

Sokszor kérdeztétek tőlünk, hogy mikor jönnek az új Shelly termékek. Ezzel kapcsolatban összeszedtük a Nektek az újdonságokat amire számítani lehet a Shelly-től az elkövetkező pár hónapban.

    ZigBee vs Z-Wave: Melyik a jobb intelligens otthonának?

    Ha az intelligens otthoni eszközök hálózatának kiépítését tervezi, akkor valószínűleg hallott már a Z-Wave-ról és a ZigBee-ről. Ezek vezeték nélküli protokollok, amelyeket az otthoni automatizálás szem előtt tartásával terveztek. Néhány tulajdonsággal, például alacsony fogyasztású és nagy megbízhatósággal rendelkeznek, amelyek nélkülözhetetlenek az intelligens otthoni alkalmazásokhoz. Vannak azonban néhány fontos különbség, amelyeket röviden elmagyarázok. Remélhetőleg segíthetek abban, hogy elkezdje összerakni ezt az otthoni automatizálási puzzle-t, hogy kiválaszthassa azokat az termékeket, amelyek legjobban megfelelnek az Ön igényeinek.

    argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com