Okos Otthon Blog

A hőmérséklet-érzékelő segít takarékoskodni az energiával

2023.01.18 11:33
Okos Otthon Blog

A mai életvitelünk számtalan kihívás elé állít bennünket. Ráadásként - érthetően - szeretnénk a lehető legtöbb dolgot a saját igényeinkre szabni, mindezt úgy, hogy az ne csak kényelmes, hanem energiatakarékos, környezettudatos megoldás is legyen. Az okosmegoldások pontosan erre nyújtanak kiváló lehetőséget. A hőmérséklet-érzékelő alkalmazásának segítségével az ingatlanban mindig komfortosan érezhetjük magunkat.

Az Aqara komplett rendszert kínál

Amennyiben a cél az, hogy a teljes lakásban okosabbá tegyük a meglévő dolgainkat, akkor az Aqara termékeivel ezt viszonylag egyszerűen és könnyedén megtehetjük. A termékcsalád egyes elemei külön-külön is megvásárolhatók, ezért biztosak lehetünk abban, hogy ezt akár lépésenként is megvalósíthatjuk. Ezenfelül az sem okoz a későbbiekben problémát, hogy mindezt egymással komplexen működő rendszerré, s az ingatlant valódi okosotthonná alakítsuk át.

Amennyiben egy átfogó rendszert szeretnénk életre hívni, elsőként be kell szereznünk hozzá a központi egységet. Ezek között találunk olyan modellt, amellyel akár a tévé és a klímaberendezés vezérlése is megvalósítható, de kamerás és riasztóként funkcionáló változata is van.

A központhoz kapcsolódnak az érzékelők, valamint a kapcsolók. Az előbbiek között van, ami a mozgást, van, ami a nyílászáró nyitását érzékeli, de van emellett rezgés- és vízszivárgás-érzékelő, valamint a hőmérséklet-, illetve páratartalom- és a nyomásérzékelő is ide tartozik.

A működtetéshez szükségünk van még kapcsolókra, amelyek között vezeték nélküli, univerzális modellek közül válogathatunk, de elérhető például okoskonnektor is. Utóbbival, valamint egy LED fénysorral és egy mozgásérzékelővel például kialakíthatunk olyan esztétikus, s gyakorlatilag önműködő megoldásokat, amelyek révén nem kell többé lámpákat sem kapcsolgatnunk, s szinte úgy érezhetjük, hogy az otthonunk reagál ránk, s kiszolgálja minden kényelmünket.

De mire jó a hőmérséklet-érzékelő?

A hőmérséklet-érzékelő jelentősége

A hőmérséklet-érzékelő készülékek többsége a páratartalomról, valamint akár a légnyomásról is visszajelzést ad nekünk. Kiemelkedik abban a többi hasonló termék közül, hogy nagyon nagy pontosságra számíthatunk, illetve - ahogy arra az eddig olvasottak is rávilágítottak - komplett rendszerben gondolkodva többféle elképzelésünket is megvalósíthatjuk vele.

Például az Aqara TVOC Air Quality Monitor összekapcsolható a központi egységgel, amelyet más néven hubnak is neveznek. Ha mindehhez okos radiátor termosztátot is beszerzünk, máris rendelkezésünkre áll egy komplett rendszer, amely révén pontosan és egyszerűen szabályozhatjuk az egyes helyiségekben lévő hőmérsékletet, hogy az mindig ideális legyen számunkra, s megfeleljen az igényeinknek, valamint az életvitelünknek is.

Miért olyan fontosak ezek az okosmegoldások?

Amennyiben befektetünk egy átgondoltan felépített rendszerbe, akkor modern, valamint egyszerűen vezérelhető, valóban ránk szabott otthon boldog tulajdonosai lehetünk. Ez nemcsak kényelmes otthont jelent, hanem olyan energiatakarékos, ugyanakkor megfizethető és esztétikus megoldásokat is, amelyekkel egyszerre élvezhetünk többféle előnyt is.

Amennyiben kedvező árfekvésű okosotthon rendszerben gondolkodunk, az Aqara termékcsaládja kitűnő választásnak bizonyul. Ráadásul a befektetésünk kisebb lépésekben, több lépcsőben is kivitelezhető fejlesztésnek bizonyul, amely az ingatlan értékét is jelentős mértékben megnöveli. Hiszen mindenki egy valódi okosotthonra vágyik.

Aqara Comfort Kit
Utolsó 1 db raktáron
Fibaro Motion Sensor HomeKit
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
27 390 Ft
Fibaro DS Temperature Sensor - 4 darab
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
4 890 Ft
Qubino Temperature Sensor
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
5 790 Ft
BlitzWolf BW-AR01 okos légminőség érzékelő
Utolsó 1 db raktáron
13 290 Ft
Netatmo Mount for Rain Gauge and Wind Gauge
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
13 190 Ft
Netatmo Weather Station
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
83 190 Ft
Aeotec TriSensor
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
22 790 Ft
Shelly H&T Fekete
Több, mint 5 db raktáron
BroadLink HTS2
Több, mint 5 db raktáron
Aeotec MultiSensor 6
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
26 390 Ft
argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com