Okos Otthon Blog

Okosvilágítás Aqara LED segítségével

2023.04.17 13:18
Okos Otthon Blog

Az okosotthonokról kialakult kép az elmúlt években sokat változott. Míg évekkel ezelőtt, ha kimondtuk ezt a szót, akkor mindenkinek a luxus, a fényűzés jutott eszébe, ami csak a legkiváltságosabbaknak volt elérhető. Mára ez teljesen megváltozott, és konkrétan már bárki okossá vagy éppen okosabbá teheti otthonát, köszönhetően az olyan eszközöknek, mint amilyen az Aqara LED is.

Mit tud nyújtani az Aqara LED?

Otthonunkban számtalan olyan eszköz van, ami nélkül nem igazán tudnánk élni, vagy ha a minőségével probléma adódik, az a mindennapokat is erősen tudja befolyásolni. Ezek közé tartozik a világítás is, ami a hangulatunktól kezdve a szemünk terhelésén át egészen a láthatóságig mindenért felel. Az olyan termékek, mint az Aqara LED, nagy segítséget jelent abban, hogy egész otthonunk tökéletes világítással rendelkezzen.

Persze ehhez szükség van arra is, hogy itt nem éppen egy hagyományos LED égőről beszélünk. Ez egy okoseszköz, ami sokkal többet tud annál nyújtani, mint amit alapból elvárnánk tőle. Kezdjük azzal, hogy miért is nevezzük okosnak: például egy okostelefon segítségével is könnyedén tudjuk vezérelni, nem kell többet külön a kapcsolóval bajlódni sokszor. Sőt, nemcsak azt tudjuk állítani, hogy éppen be- vagy kikapcsolva legyen, hanem a világítás minőségét.

Különböző üzemmódok találhatóak benne, aminek a segítségével beállíthatjuk az éjszakához, étkezéshez, filmnézéshez, olvasáshoz is, de emellett még egyedileg is testreszabhatjuk. Állíthatjuk a színét is, hogy meleg vagy éppen hideg megvilágítást nyújtson számunkra. Sőt, ha több ilyen égőnk van, akkor összehangolhatjuk őket, de egyesével is nyugodtan kezelhetjük az eszközöket.

A világítás csak a kezdet

Az okosotthon, épületautomatizálás ennél sokkal többet tud nyújtani. Ma már számtalan eszköz közül válogathatunk, amelyekkel felszerelhetjük otthonunkat. Fontos kiemelni, hogy nemcsak családi házakban van haszna ilyen termékeket alkalmazni, hanem kisebb panellakásokban is. Például egy okoskamera segítségével állandóan rajta tarthatjuk a szemünket az ingatlanon. De jó megoldás ez akkor is, ha csak kíváncsiak vagyunk arra, hogy mégis mit csinálnak a kis kedvenceink, ha nem vagyunk otthon.

Az épületautomatizáláshoz több eszközre is szükség van, ilyen például egy központi egység, de tartalmaz még mozgásérzékelőket, hőmérséklet-, páratartalom- és nyomásmérőket is. Rengeteg olyan eszköz és terület van, amit teljes mértékben automatizálhatunk. Több utat is választhatunk: akár egyszerre beszerzünk egy teljes csomagot, tele hasznosabbnál hasznosabb eszközökkel, de haladhatunk lépésről lépésre is. Kezdhetjük a sort egy Aqara LED égővel, aztán ha az beválik, jöhet még több izzó vagy másfajta okoseszköz.

Egyáltalán nem mindegy, honnan vásárolunk

Az okoseszközöknél kiemelt figyelmet kell fordítani a minőségre. Fontos, hogy függetlenül attól, hogy egy LED égőről vagy másról van szó, hosszú távra keresünk megoldást. Ehhez arra van szükség, hogy kizárólag megbízható forrásból vásároljunk. Jobb elkerülni a távol-keleti webáruházakat, mivel azok háttere, minőségbiztonsági előírásaik igencsak megkérdőjelezhetőek. Válasszunk inkább olyan webshopot, ami hazai, mivel itt garantáltan olyan termékeket fogunk találni, amelyek teljeskörűen megfelelnek a magyarországi vásárlók igényeinek. Ha kérdésed van, vagy nem tudod, hogyan indulj el az okosabb otthon irányába, keress minket bizalommal.

Shelly Duo RGBW (E27) Okosizzó
Több, mint 5 raktáron
5 999 Ft
Zigbee Smart Led Spot Downlight RGB+CCT 10W
Több, mint 5 raktáron
10 290 Ft
Sonoff Kültéri RGB LED szalag 5m
Több, mint 5 raktáron
5 090 Ft
Sonoff Kültéri RGB LED szalag 2m
Utolsó 3 raktáron
3 690 Ft
Shelly Duo RGBW (GU10) Okosizzó
Több, mint 5 raktáron
5 999 Ft
SmartWise RGBW ZigBee Okosizzó
Több, mint 5 raktáron
4 999 Ft
Sonoff B02-BL-A60 Okosizzó
Több, mint 5 raktáron
3 499 Ft
Shelly Vintage (E27, ST64) Okosizzó
Több, mint 5 raktáron
5 995 Ft
Aqara Comfort Kit
Utolsó 1 raktáron
84 990 Ft
Zigbee 3.0 Led Candle Light E14 RGB+CCT 5W (1db)
Több, mint 5 raktáron
7 112 Ft
Sonoff L2 5m RGB LED szalag
Több, mint 5 raktáron
9 995 Ft
Sonoff L3 Pro 5m RGBIC Okos LED szalag szett
Több, mint 5 raktáron
10 495 Ft
argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com