Okos Otthon Blog

Egészítsd ki okosotthonodat páraérzékelő szenzorokkal!

2022.12.16 16:44
Okos Otthon Blog

Ahhoz, hogy egészségünket minél egyszerűbben megőrizzük, fontos az, hogy otthonunkban az optimális körülményeket teremtsünk meg. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nemcsak megfelelő hőmérséklet, hanem az ideális páratartalom uralkodik az otthonunkban. Annak érdekében, hogy ezt egyszerűen meg tudjuk tenni, segítségünkre lehetnek a páraérzékelő szenzorok. Ezekkel az eszközökkel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat az otthoni zárt terekben, és egy valóban egészséges környezetet teremtsünk.

Mitől függ az, hogy mekkora a páratartalom szintje a beltéri levegőben?

Több kutatást is végeztek már a témában, és rendelkezésre áll néhány olyan irányszám, amit érdemes számításba venni, amikor az ideális páratartalom meghatározásán gondolkozunk. Ha egy 4 tagú családot veszünk alapul, akkor az általános működésük körülbelül 15 liter víz levegőbe történő párologtatásával jár együtt. Az ideális az lenne, ha 40 és 60%-os szint között tudnánk tartani a levegőben lévő nedvességtartalmat.

Többféle páratermelő tevékenységet is végzünk az otthonainkban, ilyenek a főzés, a fürdés, a mosás, így annak nyomonkövetése, hogy éppen milyen értékek vannak jelen a környezetünkben, nem is olyan egyszerű.

Azonban a webáruházunkban található termékek közül számos olyat találhatsz, amely az épületautomatizálással kapcsolatos folyamatokban lesz segítségedre. Így például a hőmérséklet és a páratartalom folyamatos monitorozására alkalmas szenzorok közül is válogathatsz.

Miért fontos, hogy mindig mérjük a páratartalmat páraérzékelő szenzorok segítségével?

Nemcsak a túl magas, hanem az alacsony páratartalom is eltérést jelent a normális értékekhez képest. Talán azért foglalkozunk többet a magas páratartalom okozta nehézségekkel, mert ezeknek látványosabb tünetei vannak, könnyebben észrevesszük őket. Elősegítik a lakáson belüli penész foltok kialakulását, illetve ha az ablakokon vagy a virágok levelén vízcseppeket látunk, ezek mind-mind a magas páraszintre utaló jelek.

Egy páraérzékelő szenzor segítségével azonban könnyen nyomon követhetjük az eseményeket. Így azt is észrevehetjük, ha esetleg túl szárazzá válik a levegő, hiszen ennek nem lesznek különösebben látható jelei. Viszont számos kellemetlen tünetet tapasztalhatsz, például a bőrszárazságot vagy a torokkaparást, esetleg a szemviszketést is ennek számlájára írhatod. Ahhoz, hogy biztos lehess a tünetek okaiban, mindig mérj, így tisztában lehetsz a lakásodban uralkodó értékekkel!

Használd ki az okosotthon nyújtotta előnyöket!

Az okosotthonod kialakítása során tervezd be azokat az eszközöket, melyek megkönnyítik a hétköznapokat! Ilyenek lehetnek a különböző okosszenzorok, melyek közül létezik olyan, amely a páratartalom folyamatos monitorozására is alkalmas. Ez segítségedre lesz abban, hogy megfelelően alakítsd a rendszer segítségével az otthoni folyamatokat.

Nemcsak a páratartalom mérésében lesznek segítségedre, hanem abban is, hogy elkerüld az esetleges túlfogyasztást és racionalizáld az energiafelhasználásodat a szenzorok segítségével. Amennyiben a megfelelő okoseszközöket építed be a rendszeredbe, úgy sokkal biztonságosabbá teheted velük az otthonodat.

Például nyomon követheted a vízfogyasztás alakulását, és különböző ellenőrzési funkciókkal is elláthatod az eszközöket. Amennyiben segítségre van szükséged ahhoz, hogy milyen eszközöket érdemes választani, vagy hogyan tudnád őket integrálni a már meglévő rendszerbe, kérd munkatársaink segítségét! Élvezd az okosotthon nyújtotta előnyöket és a sokkal biztonságosabb és kényelmesebb otthon élményét!

argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com