Okos Otthon Blog

Tervezz Tuya okosotthont, és nem lesz gondod a bővítésre

2022.11.17 11:11
Okos Otthon Blog

A Tuya az az okosotthon platform, amihez már rengeteg gyártó csatlakozott, ezáltal számos kompatibilis eszköz létezik. Tulajdonképpen nem más, mint egy szoftver, aminek segítségével okosotthonod valódi hálózattá válik. Alapvető funkciója, hogy a különböző eszközök ennek a szoftvernek a segítségével létesítsenek kapcsolatot egymással. A könnyebb használat érdekében több platformon is elérhető.

Olyan komplex megoldást kínál az okosotthonra vágyóknak, melyekkel nincs akadálya a későbbi bővíthetőségnek sem. Ma nem találhatnánk egy otthonban olyan szegletet, ahol ne lehetne Tuya termékeket használni, hiszen közel 90000 kompatibilis eszköz létezik, így biztosan te is megtalálhatod azt, ami a segítségedre lesz.

Mi a Tuya okosotthon előnye?

Amennyiben olyan termékeket választasz, amelyek a Tuya platformhoz tartoznak, akkor óriási előnyre teszel szert. Ugyanis megadatik az a lehetőség, hogy a Tuya alkalmazáson keresztül a különböző termékek képes legyenek az egymással való kommunikációra. És hogy ez miért jó? Nézzünk néhány gyakorlati példát!

Amennyiben okosszenzorokat alkalmazol a lakásodban, például a hőmérséklet nyomon követésére, akkor ez a mérést követően információt küldhet a klímának a Tuya alkalmazáson keresztül, hogy be- vagy kikapcsoljon. Nem okosklímát vásároltál? Erre is van megoldás, hiszen léteznek olyan univerzális okos távirányítók, melyek szintén összehangolhatóak a szenzor működésével, így az a megadott értéknél be fogja kapcsolni a klímaberendezést.

Számos további funkciót adhatsz hozzá, például a beltéri páratartalom mérésével kapcsolatban hasonlóan járhatsz el. Feltételezve, hogy száraz a levegő a lakásodban, megoldhatóvá válik, hogy a párásító készüléket bekapcsold, például egy okoskonnektor segítségével.

Mi a helyzet akkor, ha különböző gyártók termékeit használod?

Te is szembesültél már azzal a problémával, hogy három különböző gyártótól vásároltál okoseszközt, és valahogy meg kellett oldani ezek kommunikációját? Amennyiben ezek kompatibilisek az alkalmazással, már minden gondod meg is oldódott. Hiszen az alkalmazáson keresztül létrejöhet a kapcsolat. Sok olyan gyártó van, ami kifejezetten reklámozza, hogy termékei Tuya kompatibilisek. Hiszen ez a vásárlás és a tervezés során egy nagyon fontos szempont lehet.

Attól függetlenül, hogy az alkalmazás használata egy nagyszerű lehetőség, mindenképpen javasoljuk számodra, hogy tervezéssel kezdd az okosotthon kialakítását.

Válassz igazán modern megoldásokat

Amennyiben úgy döntöttél, hogy arra adod a fejed, hogy kialakítod saját okosotthonodat, vedd számításba, hogy ez egy igen komplex folyamat. Nem elegendő csupán összevásárolgatni néhány eszközt, majd üzembe helyezni azokat, hiszen ez a későbbi használat során esetleges problémákat idézhet elő. Webáruházunkban beszerezhetsz minden olyan okosotthon terméket, amelyet érdemes alkalmaznod, illetve garantáltan megbízhatóak.

Tedd könnyebbé azzal a hétköznapjaidat, hogy nem követed el a leggyakoribb hibákat. Semmiképp se ugord át a tervezési fázist, hiszen egy ilyen összetett projektnél ez kizárólag rosszul működő rendszerelemekhez vezethet. Próbáld minél egyszerűbbé tenni a rendszeredet, ha úgy gondolod, hogy segítségre van szükséged, munkatársaink állnak rendelkezésedre. Szakértői segítséggel biztos lehetsz abban, hogy nem követed el a legbanálisabb hibát, és nem fogsz olyan eszközöket összeválogatni, melyek nem kompatibilisek egymással.

argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com