Okos Otthon Blog

Hogyan illeszkedik az okos otthon rendszerünkbe a Fibaro Walli Controller?

2023.06.30 12:00
Okos Otthon Blog

A Fibaro okosotthon megoldásai nagyon fejlettek, előremutatóak és funkcionálisan talán a leggazdagabbak a piacon. Ennek ékes példája a Fibaro Walli Controller is, mely egy falra szerelhető vezérlő, ami számos eszköz életre keltését teszi számunkra lehetővé. Nézzük meg, hogy mit érdemes tudni a gyártóról, az okosmegoldásairól, és hogy hol jön a képbe az említett fali kontroller.

Kik állnak a Fibaro mögött, és mit érdemes tudni a cégről?

Aki otthon van az okosotthonok világában, az valószínűleg találkozott már a Fibaro kínálatával. Egy lengyelországi székhellyel rendelkező, kifejezetten innovatív cégről van szó, akik világszerte már 30 országban kiépített forgalmazói hálózattal rendelkeznek. 2018 óta a Nizza Csoport részét képezik.

Lengyelországban van a tervezés, a fejlesztés és a gyártás is. Két nagy erősségük is van. A tervezés során nagy hangsúlyt helyeznek a designra, így nagyon szépek, kifinomultak a termékeik. Emellett a funkcionalitásra is odafigyelnek, élen járnak ezen a területen. Komplex megoldásokkal is szolgálnak, így akár az egész otthonunkat felszerelhetjük Fibaro termékekkel, melyeket természetesen össze is hangolhatunk.

Mire való a Fibaro Walli Controller?

Ahogy az a nevében is benne van, egy fali kontrollerről van szó. Kinézete alapján azt gondolnánk, hogy egyetlen gombról van szó, de igazából rögtön kettőt is kapunk. Van egy felső és egy alsó rész, ami két külön gomb, amit megnyomhatunk.

De miért nyomkodnánk a Fibaro Walli Controllert, ha ezt a műveletet egy sima, kétszer két állású fali kapcsolóval is meg tudjuk oldani? Egyrészt azért, mert ez egy okos megoldás, mely vezeték nélkül, egy úgynevezett Z-Wave (rádiófrekvenciás) technológiával kommunikál.

Másrészt a testre szabhatósága miatt. Ugyanis mindkét gombot úgy állítjuk be, ahogy akarjuk, és így a lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk! De nézzük meg ezt egy kicsit részletesebben, mert ez a lelke az egésznek.

Mit tudunk beállítani a Fibaro Walli Controlleren?

Amit szoktak szeretni, az a háttérvilágítás színe, mely teljesen személyre szabható, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a környezetéhez, és főleg az igényeinkhez. De nem ez a lényeg!

Ami ennél is fontosabb, az az, hogy a többi Fibaro okoseszközzel is együtt tud működni, így bármelyiket vezérelhetjük a segítségével. Ez azt jelenti, hogy ott lehet az ágyunk mellett a falon egy olyan gomb, mely különböző, előre beprogramozott módosításokat eszközöl.

Módosíthatja például a fényerőt, vagy le-, illetve fel is kapcsolhatjuk vele a fényeket (és nem csak az adott szobában). Emellett akár még a fűtésen is állíthatunk egy gombnyomással, köszönhetően a Fibaro The Heat Controllernek. De a redőnyöket, elektromos függönyöket, a zsaluziát vagy akár még a garázskaput is vezérelhetjük róla, ha szeretnénk.

Gondoljunk csak bele, hogy mennyire praktikus lenne egy olyan kapcsoló a falra, ami egy kattintásra felkapcsolja a lámpákat. Majd két kattintásra feltekeri a fűtést, háromra pedig elhúzza a függönyöket és felhúzza a redőnyt. És még csak meg sem kellett keresnünk a telefonunkban az alkalmazást, és fel sem kellett kelnünk az ágyból!

Kényelmes, praktikus, és akár nagy segítség is lehet!

Maximálisan az igényeinkhez tudjuk igazítani ezt a kiváló eszközt. Ez egy nagyon praktikus és kényelmes megoldás, mely nem csak azoknak jó, akik szeretnek lustálkodni reggelente. Hatalmas segítség lehet azoknak, akik már idősebbek, nehezebben mozognak, vagy épp mozgássérültek vagy valamilyen betegségben szenvednek.

Sok esetben jöhet jól egy ilyen megoldás. Mi az OkosabbOtthon.hu-nál már felismertük ezt, most te jössz!

argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com