Okos Otthon Blog

Mire való egy olyan redőnyvezérlő modul, mint a Roller Shutter 3?

2023.04.01 13:08
Okos Otthon Blog

A mai blogcikkünkben egy redőnyvezérlő modulról lesz szó. Általánosságban szeretnénk írni neked arról, hogy mire használhatóak kiválóan ezek az eszközök, de közben ajánlunk is egyet a figyelmedbe. Igen, ez a Roller Shutter 3 lesz. Nézzük is meg, hogy milyen sokrétű felhasználásra alkalmas egy ilyen készülék!

Mi is az a Roller Shutter 3 redőnyvezérlő modul?

A FIBARO Roller Shutter 3, amit már említettünk, egy redőnyvezérlő modul. Az eszköznek az a feladata, hogy szabályozzon minden olyan hozzá csatlakoztatott eszközt, mely motoros és végállással rendelkezik.

Ez természetesen nemcsak redőnyök vezérlésére képes, hanem elektromos függönyöket, zsaluziát vagy garázskapukat is kiválóan kezel.

És hogy miért bír el mindezekkel? Ez egyszerű: mert ugyanaz a lényege mindegyiknek, egy motor által vannak mozgatva, és vannak meghatározott végállásaik. A vezérlő feladata pedig annyi, hogy ezeket kezelni tudja, függetlenül attól, hogy mi van a rendszer végén a motorhoz hozzácsatlakoztatva. Lehet ez redőny, függöny, zsaluzia vagy akár garázskapu is.

Miért érdemes motoros redőnyt használni?

Az ilyen vezérlők a gazdagok játékszerei, gondolják sokan. Pedig ez nem így van. Már csak az áruk miatt is, könnyen beszerezhetőek, bár az is igaz, hogy kellenek hozzá a redőnyökhöz telepített motorok is, és mindezt telepíteni is kell, így nem csak a vezérlő modul árával kell számolnunk.

De a végeredmény sok esetben túlmutat azon, mint amit előzetesen vártak tőle. Nagyon sokan annyira megszokják, szinte napokon belül, hogy sosem váltanának vissza motormentes, kézi mozgatású redőnyökre.

És ennek több oka is van. Egyrészt persze ott van a kényelem. Mennyire jóleshet egy kemény nap után, nem egyesével, kézzel leengedni mindent, amikor minden vágyunk csak az, hogy letusoljunk és bebújjunk az ágyba.

De gondoljunk azokra is, akiknek valamilyen egészségügyi gondjuk van, vagy mozgáskorlátozottak. Nekik óriási könnyebbség, ha ezeket a redőnymozgatásokat nem manuálisan kell kivitelezniük!

És persze ott van még a menőségi faktor is. Mennyire vagány már az, hogy egy pillanat alatt mindenhol motorral leereszkednek a redőnyök. Ez nemcsak a haveroknak fog tetszeni, de a kedvesünknek is, egy romantikusnak ígérkező estén.

Spóroljunk időt, energiát, pénzt!

Azzal, hogy telepítünk motorokat a redőnyökbe, garázskapuhoz, elektromos függönyökhöz, sok időt és energiát is megspórolhatunk. Bele se gondolunk, hogy egy nagyobb ház esetén mennyi időt vesz el az életünkből a folyamatos felhúzás és leengedés mindezeknél. Pedig ha összeadnánk, mondjuk egy hónap alatt már tetemes időkiesésről beszélhetnénk.

Az energiánk pedig véges, főleg a mai rohanó világunkban. Így érdemes ezzel is spórolnunk.

De nem csak a saját energiánkra kell itt gondolni! Fűtési és hűtési energiát is spórolhatunk azzal, ha ilyen megoldásokat használunk. Ha például rohanunk reggel munkába, hajlamosak lehetünk nem gondoskodni a redőnyökről, nem végignézni, hogy melyik hogy áll, és nem beállítani őket megfelelő pozícióba. Így egész nap hűlhet miatta a lakásunk télen, vagy épp melegedhet ezáltal nyáron.

Ha viszont egy pillanat alatt mindent a megfelelő állásba tudunk irányítani, akkor el sem késünk (jobban), és még ügyeltünk a ház energiafelhasználására is. Ergo spórolhatunk is ezzel a megoldással!

Láthatod, hogy számos oka lehet annak, hogy egy redőnyvezérlőt telepítsünk. Ha tudunk valamiben segíteni ezzel kapcsolatban, keress minket elérhetőségeinken.

Fibaro Roller Shutter 3
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
27 390 Ft
Sonoff Dual R3
Utolsó 4 db raktáron
Qubino Flush Shutter
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
24 190 Ft
Fibaro Walli Roller Shutter Anthracite
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
27 390 Ft
Aeotec Nano Shutter
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
Aqara Curtain Driver E1 Track Version (CM-M01)
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
Qubino Flush Shutter DC
Utolsó 1 db raktáron
22 290 Ft
Fibaro Walli Roller Shutter
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
27 390 Ft
argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com