Okos Otthon Blog

A vezeték nélküli villanykapcsoló alkalmazása az okosotthonokban

2022.12.21 15:05
Okos Otthon Blog

A vezeték nélküli villanykapcsolók létrejöttével számos további kényelmi funkcióval bővültek az okosotthonok lehetőségei. Ezek olyan multifunkciós eszközök, amelyek megkönnyítik a világítás vezérlését. Segítségükkel szabályozhatjuk akár annak intenzitását is. És ami talán a legfontosabb, a telepítésük nem igényel túl sok időt, illetve nem jár különösebb beavatkozással az ingatlan tekintetében sem.

Talán veled is előfordult már, hogy az otthon töltött idő során derült ki, mennyivel praktikusabb lett volna, ha egy kapcsoló az ajtó másik oldalán van, vagy ha egy másik falon is van lehetőség arra, hogy fel- és lekapcsold a villanyt. Ma már ez a probléma is könnyen orvosolható a vezeték nélküli villanykapcsoló segítségével.

Hogyan működnek a vezeték nélküli villanykapcsolók?

Többféle vezérlési módozattal is találhatsz eszközöket, például van olyan, ami wi-fi-vel működik és így akár az okostelefonról vagy a tabletről is használható. És vannak olyanok is, amelyek működtetéséhez távirányítót vagy RF vezérlést használhatunk. A készülékek talán egyik legnagyobb előnye, hogy anélkül válnak kompatibilissé a LED lámpákkal és izzókkal, hogy csatlakoznának a hálózatra.

Attól függően, hogy melyik márka termékeit választod, találhatsz olyat, melynek vezérlése gombbal történik, esetleg érzékelővel vagy távirányítóval. Amennyiben van erre igényed, akkor arra is van lehetőség, hogy bizonyos eszközökkel a fény intenzitását is meghatározd.

Egy hagyományos otthonban nem lehet létezni villanykapcsolók nélkül, azonban ha már te is azon töröd a fejedet, hogy hogyan alakítsd át okosotthonná, akkor mindenképpen szükséged lesz néhány okos villanykapcsolóra. Sőt, érdemes okossá tenned a teljes világítási rendszeredet is.

Alakíts ki egy remekül funkcionáló okosotthont

Tudnod kell, hogy a különböző okoseszközök és kiegészítők csak akkor tudják ellátni teljes mértékben a funkciójukat, hogyha rendszerbe vannak foglalva. Ennek megfelelően az okos villanykapcsolók is úgy működhetnek a legjobban, hogyha egy komplett okos világítási rendszert alakítasz ki. Gondolj csak bele, mit szeretnél távolról vezérelni, hogyha nincsenek például okos villanykörték a lakásodban? Webáruházunkban többféle típusú terméket és kiegészítőt is találhatsz ennek kialakításához.

Gondolkozz bátran az olyan funkciókban is, mint a fényerő-szabályozás. Ma talán egyre fontosabb az, hogy nyomon követhessük a fogyasztásunkat. Így érdemes lehet beszerezni olyan okos villanykapcsolókat, melyek fogyasztásmérő funkcióval is rendelkeznek, így állandóan nyomon követheted, hogy hol jár az áramfogyasztásod.

Az okos villanykapcsolókat applikációkon keresztül is használhatod

Szeretnél olyan kényelmi funkciókat, minthogy okostelefonon keresztül irányítod az otthonod világítását? Ezt egy mobil applikáció segítségével könnyen megteheted. Az okoseszközök nagy része olyan kommunikációs protokollal rendelkezik, amely erre is alkalmassá teszi. Válaszd a hordozható, a rejtett vagy a fali villanykapcsolókat, bármelyiket, bárhonnan elérheted a telefonodról.

Az applikációk abban is szerepet játszanak, hogy otthonod statisztikáit minél pontosabban követhesd. Így azonnal hozzáférhetsz a fogyasztási adataidhoz, illetve egyszerűbb átgondolni, hogy milyen további fejlesztésekbe érdemes belefogni, ebben munkatársaink szívesen segítenek. Akkor tudsz jól és pontosan tervezni, ha minden adat rendelkezésre áll az okosotthon rendszeredről.

Fibaro Walli Switch
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
27 390 Ft
Fibaro Walli Dimmer Anthracite
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
25 390 Ft
BlitzWolf BW-SS10 Wi-Fi Smart Water Heater Switch
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
6 490 Ft
Fibaro Walli Dimmer
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
27 390 Ft
Fibaro Walli Switch Anthracite
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
27 390 Ft
BlitzWolf BW-SS8 RF Wi-Fi Smart Wall Light Switch
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
6 490 Ft
Fibaro Walli Controller
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
20 990 Ft
Material Button Rezgésérzékelő kapcsoló
Utolsó 1 db raktáron
9 990 Ft
Meross Smart Wi-Fi Wall Switch HomeKit Okos Villanykapcsoló
Raktárkészlet: Nincs raktáron, de Rendelhető
8 990 Ft
Material Button RGB vezérlő
Utolsó 2 db raktáron
9 990 Ft
argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com