Shelly Plus 1PM

ÚJ
Raktárkészlet: Raktáron
Shelly Plus 1PM
Shelly Plus 1PM
Shelly Plus 1PM
Shelly Plus 1PM

A Shelly Plus 1PM a Shelly apró, fali aljzatba szerelhető egy áramkörös okosreléjének, a Shelly 1PM-nek a továbbfejlesztett verziója, mely erős ESP32 chip-jének köszönhetően akár max. 50 időzítés (offline) tárolására is képes, Bluetooth-al egyszerűen párosítható, 240V AC és DC-ről is működik, áramfogyasztás-mérővel van felszerelve, és túlmelegedés, túlfeszültség és túlterhelés elleni védelemmel is el van látva, így még biztonságosabb működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is. A Shelly Plus 1PM a kimenetén a működéséhez kapott betápot kapcsolja tovább.

Támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, a felhőből és MQTT-vel egyidejűleg is vezérelhető, és hub nélkül is képes automatizációkat futtatni mjS szkriptek formájában.

Gyártó:
Shelly
Kommunikációs protokoll:
Wi-Fi, Bluetooth
Mobil App:
Shelly
Bridge/Hub/Gateway nélkül működik:
Igen
Nullvezeték nélkül működik

Általában a sima villanykapcsolókban csak a fázis vezeték van bekötve. Ennek köszönhetően csak azokkal a villanykapcsolókkal vagy kapcsoló relékkel csere szabatos, amihez nem szükséges a nullvezeték. Ezeket szokták egy vagy két vezetékesnek is nevezni (bejövő fázis + kimenő fázis).

Ha van rá lehetőség érdemes használni azokat a kapcsolókat, amihez szükséges nulla is, mert ezek stabilabban működnek és bármilyen lámpával és fogyasztóval kombatibilisek. Ezeket szokták két vagy három vezetékesnek is nevezni (nulla + bejövő fázis + kimenő fázis).

:
Nem (szükséges a nulla vezeték is)
Feszültség:
230V AC
Fogyasztásmérés:
Igen
Fényerőszabályzás (Dimmer):
Nem
Max. Áram (A=Amper) / Csatorna:
16 A
REST API kapcsolat:
Igen
Vezérelt fázisok száma:
1 fázis
Kapcsoló relé elhelyezése:
Fali dobozba (villanykapcsoló mögé)
Hőmérséklet szenzor bemenet:
Nincs
Garancia (jótállás):
6 hónap
Várható kiszállítási dátum

Amennyiben a termék raktáron van és még ma délig megrendeled, úgy másnap vagy hétvége és munkaszüneti nap esetén a legközelebbi munkanap másnapján szállítja ki a GLS Neked. Ha nincs raktáron a termék, akkor 2-3 munkanappal nőhet a szállítási idő.

:
2021.11.30
Siess a rendeléssel, nehogy lemaradj az akár 50%-os Black Friday kedvezményekről!:

OkosabbOtthon.hu - Black Friday 2021

OkosabbOtthon.hu - Black Friday 2021

Nem kérem a kiterjesztett garanciát!
Kérem a +1 év kiterjesztett garanciát! INFO +1 600 Ft / db
7 790 Ft
db
db
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Mennyiségi kedvezmény
Adatok
Vélemények
Részletek

A Shelly Plus 1PM a Shelly egy áramkörös áramfogyasztás-mérős okosreléjének, a Shelly 1PM-nek az új, 2021 őszén megjelent, továbbfejlesztett verziója, A Shelly 1PM-hez hasonlóan a Shelly Plus 1PM is fel van szerelve fogyasztásmérővel.

 

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (brdige-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető egy elektromos fogyasztó vagy világítás automatizálására vagy fogyasztásmérésére, de egy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás.

Ez az egyik legkisebb méretű, WiFi-s eszköz kapcsolások okosvezérlésére és okos fogyasztásmérésre. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló, konnektor mögé a kapcsolóaljzatba vagy egy villamossági kötődobozba beszereljük, akár utólag is, és távvezéreljük világításunkat illetve a konnektorra kötött egyéb fogyasztókat, illetve kövessük ki/be kapcsolt státuszukat.

Meglévő kapcsolók vagy konnektorok mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly Plus 1PM segítségével a meglévő kapcsolóink, konnektoraink megtartásával tudjuk távvezérelni világításunkat vagy egyéb fogyasztókat, követni ki/be kapcsolt státuszukat és áramfogyasztásukat is, így a termék ideális utólagos "okosításra" is. A Shelly Plus 1PM-et elterjedten használják egy gombos villanykapcsolók és konnektorok mögé szerelelve azok vezérlésére, 16A maximális teljesítménye konnektorok vezérélésére is alkalmassá teszi.

A Shelly Plus 1PM relé - más kis Shelly okosrelékhez hasonlóan - tartalmaz egy kapcsoló bemenetet, azaz villanykapcsolók mögé beépítve továbbra is használhatjuk a fali villanykapcsolót a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, - mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az adott relé.

A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenő (avagy csengő)kapcsolókkal is. Alternatív és keresztváltó kapcsolás bekötésére is alkalmas.
Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.

A Shelly Plus 1PM relé a működéshez kapott (110V-240V AC / 24V-240V DC) betápot kapcsolja a kimenetén (max. 16A teljesítménnyel), így ez a típus NEM alkalmas feszültségmentes (ún szárazkontakt) kapcsolásra!

Fontos: a Shelly PLUS 1PM működéséhez biztosított fázis és a kapcsoló(k)tól érkező kapcsolt fázis(ok) azonos fázisról kell, hogy érkezzen(ek), a Shelly Plus 1PM nem alkalmas többfázisú működésre!

 

ÚJ KÜLSŐ BORÍTÁS:
A Shelly Plus 1 megújult külsőt kapott, rajta a bekötési rajzzal, hogy egyszerűen és egyértelműen beköthető legyen.

BLUETOOTH PÁROSÍTÁS:
Párosításához az új Shelly Cloud app-ra van szükség, a régi Shelly Cloud app-al nem kompatibilis. A párosítása a Shelly 1PM-nél egyszerűbb és gyorsabb a beépített Bluetooth chip-nek köszönhetően.

ERŐSEBB PROCESSZOR, TÖBB FUNKCIÓ:
A Shelly 1PM-ben található ESP8266 processzor helyett a PLUS termékekbe ESP32 processzor került, mely gyorsabb és erősebb CPU-t és dupla annyi memóriát tartalmaz, így továbbfejlesztett funkciókat és gyorsabb működést kínál a PLUS termékvonal.

TÚLMELEGEDÉS ÉS TÚLFESZÜLTSÉG VÉDELEM:
A Shelly Plus 1PM túlmelegedés-védelemmel, túlfeszültség-védelemmel és túlterhelés-védelemmel is fel van felszerelve, így még biztonságosabb működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is.

SHELLY PLUS FUNKCIÓK:
A termék:

 • támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Plus termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
 • támogatják a napkelte / napnyugta időpontjához időzített ki/bekapcsolásokat, immár +/-23 óra eltérés is megadható,
 • akár 50 db (az eszközön tárolt, offline is működő) időzítést is képesek kezelni,
 • támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Plus line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN-kérések.

 

Időzíthetősége:

A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + 5 óra típusú időzítéseket is.)
Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.

 

Támogatott üzemmódok:

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://my.shelly.cloud/ oldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
 • választhatunk LAN / helyi hálózati ützemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
 • működtetjetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt, vagy olvashatjuk le pl. az elmentett fogyasztási adatokat.

 

Cloud üzemmód esetén a Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)
Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.
A Shelly Plus 1PM okosvezérléshez a gyártó saját ÚJ okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen.

 

Integrációk:
A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home, Amazon Echo és Yandey Alice hangvezérlésével. A Shelly 1PM-el ellentétben a Shelly Plus 1PM a Cloud és az MQTT vezérlést egyidejűleg is támogatja.
A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API

 

Szerelhetősége:

 • A normál méretű kapcsolóaljzatba jellemzően befér a szerelvények mögé.
 • DIN-sín adapter nem érhető el hozzá jelenleg.
 • Külső védőtok sem érhető el hozzá jelenleg.

 

Egyéb műszaki paraméterek:

 • Tápfeszültség: 110-230V AC ±10%, és 24V-240V DC
 • Maximális teljesítmény: 3500W / 16A

 

Más okosrelékhez hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

További információk:

 • Tömeg: 0.029 kg
 • Méretek: 4.1 × 3.6 × 1.7 cm
 • Szín:piros
 • Terméktípus: okos WiFi-s kapcsolórelé, fogyasztásmérővel
 • Áramkörök száma: 1
 • Kapcsoló / kapcsolórelé: igen
 • Fogyasztásmérő: igen
 • Dimmelhető / Fényerőszabályozható: nem
 • DIN-sínre szerelhető: nem
 • Fizikai ki/be kapcsológomb: nem
 • Bemenet külső kapcsoló számára: Igen
 • Alternatív- / keresztkapcsolás: igen
 • Impulzus- / billenőkapcsolás: igen, auto on és auto off beállítási lehetőség is van
 • Eszköz működési betáp: 110V-240V AC, 24V-240V DC
 • Bekötés: 24V-240V DC, 230V AC (fázis és nulla)
 • Vezérelt áramkör: 110V-240V AC, 24V-240V DC
 • Maximális teljesítmény: 16A/240V
 • Túlmelegedés-védelem: igen
 • Túlfeszültség-védelem: igen
 • Interneten vezérelhető: igen
 • WiFi kapcsolat: igen
 • WiFi szabványok: 802.11 b/g/n (2.4GHz)
 • Bluetooth: könnyű párosításhoz
 • RF / rádióvezérlés (433.92MHz): nem
 • Zigbee kapcsolat: nem
 • Cloud üzemmód (gyári firmware-rel): igen, működhet a Shelly felhőre kapcsolva (beállítható)
 • Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel): igen, működhet csak helyi hálózati üzemmódban, teljes funkcionalitással (beállítható)
 • REST API támogatás (gyári firmware-rel): igen
 • MQTT támogatás (gyári firmware-rel): igen
 • Támogatott integrációk: Amazon Echo, Google Home, HomeSeer, openHAB, Home Assistant, ioBroker, Hubitat, Hoobs, Symcan, Domoticz, nymea, SmartThings (beta), REST API
 • Gyártói okostelefonos app: igen, ingyenes app (Shelly Cloud)
 • Webes (böngészős) admin felület: igen, az app-pal szinte megegyező funkionalitás
 • Értesítési funkciók: email küldése, Shelly app értesítés
 • Hangvezérléssel kapcsolható: Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis
 • Időzíthető: igen (internetes órajel szinkronizálás után) 50 db offline is működő időzítés hozható létre, továbbiak a felhőben
 • Előzmények: igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban (Shelly fiókonként a legutolsó 50 esemény)
 • Fogyasztás: < 1W
 • Működési hőmérséklet-tartomány: 0°C – 40℃
 • Gyártó: Shelly

Ezért érdemes minket választanod:

Biztonságos Online
Bankkártyás Fizetés
Gyors Házhozszállítás
1-2 Munkanapos Szállítás
Rengeteg
Vásárlói Vélemény
Mennyiségi Kedvezmény
Akár 10% Kedvezmény
Széles Választék
Több Száz Termék
Utánvétes Fizetés
Készpénzzel és Bankkártyával
Személyes Átvétel
Akár még Aznap

Fogyasztóknak
14 Napos Elállás
Pénz Visszafizetési Garancia

Árukereső.hu
Megbizható Bolt
Minősítés

Okos Otthon Telepítés
Tanácsadás, Tervezés, Telepítés, Beüzemelés

Ezért érdemes minket választanod:

Biztonságos Online
Bankkártyás Fizetés
Gyors Házhozszállítás
1-2 Munkanapos Szállítás
Rengeteg
Vásárlói Vélemény
Mennyiségi Kedvezmény
Akár 10% Kedvezmény
Széles Választék
Több Száz Termék
Utánvétes Fizetés
Készpénzzel és Bankkártyával
Személyes Átvétel
Akár még Aznap

Fogyasztóknak
14 Napos Elállás
Pénz Visszafizetési Garancia

Árukereső.hu
Megbizható Bolt
Minősítés

Okos Otthon Telepítés
Tanácsadás, Tervezés, Beüzemelés

Ezért érdemes minket választanod:

Biztonságos Online
Bankkártyás Fizetés
Gyors Házhozszállítás
1-2 Munkanapos Szállítás
Rengeteg
Vásárlói Vélemény
Mennyiségi Kedvezmény
Akár 10% Kedvezmény
Széles Választék
Több Száz Termék
Utánvétes Fizetés
Készpénzzel és Bankkártyával
Személyes Átvétel
Akár még Aznap

Fogyasztóknak
14 Napos Elállás
Pénz Visszafizetési Garancia

Árukereső.hu
Megbizható Bolt
Minősítés

Okos Otthon Telepítés
Tanácsadás, Tervezés, Telepítés, Beüzemelés
Mennyiségi kedvezmény
MennyiségKedvezményTermék ára
1 db vagy több kevesebb mint 5 db - 7 790 Ft/db
5 db vagy több   5 % 7 401 Ft/db
Adatok
Raktárkészlet
Raktáron
Státusz
ÚJ    
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 5 )
2020.09.12 19:56
 - csefán Csaba
Kicsi, egyszerűen beszerelhető.Nagyszerű megoldás a lakás okosítására.
2020.06.25 12:20
 - Péter
Kicsi, jól vezérelhető, internet nélkül is működik (otthon automatizálási rendszerekkel jól integrálható)
2020.02.29 23:06
 - Dr. Vári Péter
Tökéletesen jól működik, könnyen beszerelhető.
2020.01.09 10:30
 - Gerber Zoltán
Teszi a dolgát...
argep.hu olcsobbat.hu