Shelly Plus 1

ÚJ
Raktárkészlet: Raktáron
Shelly Plus 1
Shelly Plus 1
Shelly Plus 1
Shelly Plus 1

A Shelly Plus 1 a Shelly apró, fali aljzatba szerelhető egy áramkörös okosreléjének, a Shelly 1-nek a továbbfejlesztett verziója, mely erős ESP32 chip-jének köszönhetően akár max. 50 időzítés (offline) tárolására is képes, Bluetooth-al egyszerűen párosítható, akár 240V AC és DC-ről is működik, és túlmelegedés elleni védelemmel is el van látva. A Shelly Plus 1 vezérelt áramköre független a relé működéséhez szükséges tápfeszültségtől, így feszültségmentes szárazkontakt kapcsolásra is alkalmas. Fogyasztásmérő funkció nincs benne.

Támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, a felhőből és MQTT-vel egyidejűleg is vezérelhető, és hub nélkül is képes automatizációkat futtatni mjS szkriptek formájában.

Gyártó:
Shelly
Kommunikációs protokoll:
Wi-Fi, Bluetooth
Mobil App:
Shelly
Bridge/Hub/Gateway nélkül működik:
Igen
Nullvezeték nélkül működik

Általában a sima villanykapcsolókban csak a fázis vezeték van bekötve. Ennek köszönhetően csak azokkal a villanykapcsolókkal vagy kapcsoló relékkel csere szabatos, amihez nem szükséges a nullvezeték. Ezeket szokták egy vagy két vezetékesnek is nevezni (bejövő fázis + kimenő fázis).

Ha van rá lehetőség érdemes használni azokat a kapcsolókat, amihez szükséges nulla is, mert ezek stabilabban működnek és bármilyen lámpával és fogyasztóval kombatibilisek. Ezeket szokták két vagy három vezetékesnek is nevezni (nulla + bejövő fázis + kimenő fázis).

:
Nem (szükséges a nulla vezeték is)
Vezérelhető áramkörök száma:
1
Feszültség:
230V AC
Fogyasztásmérés:
Nem
Fényerőszabályzás (Dimmer):
Nem
Max. Áram (A=Amper) / Csatorna:
16 A
REST API kapcsolat:
Igen
Vezérelt fázisok száma:
1 fázis
Kapcsoló relé elhelyezése:
Fali dobozba (villanykapcsoló mögé)
Garancia (jótállás):
6 hónap
Várható kiszállítási dátum

Amennyiben a termék raktáron van és még ma délig megrendeled, úgy másnap vagy hétvége és munkaszüneti nap esetén a legközelebbi munkanap másnapján szállítja ki a GLS Neked. Ha nincs raktáron a termék, akkor 2-3 munkanappal nőhet a szállítási idő.

:
2021.11.30
Siess a rendeléssel, nehogy lemaradj az akár 50%-os Black Friday kedvezményekről!:

OkosabbOtthon.hu - Black Friday 2021

OkosabbOtthon.hu - Black Friday 2021

Verzió:
Nem kérem a kiterjesztett garanciát!
Kérem a +1 év kiterjesztett garanciát! INFO +1 300 Ft / db
6 290 Ft
db
db
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Mennyiségi kedvezmény
Adatok
Vélemények
Részletek

A Shelly Plus 1 a Shelly egy áramkörös okosreléjének, a Shelly 1-nek az új, 2021 őszén megjelent, továbbfejlesztett verziója, A Shelly 1-hez hasonlóan a Shelly Plus 1 vezérelt áramköre is független a relé működéséhez szükséges tápfeszültségtől, így feszültségmentes szárazkontakt kapcsolásra is alkalmas. Fogyasztásmérő funkció nincs benne.

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (brdige-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető egy elektromos fogyasztó vagy világítás automatizálására, de egy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás.

Ez az egyik legkisebb méretű, WiFi-s eszköz kapcsolások okosvezérlésére. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló, konnektor mögé a kapcsolóaljzatba vagy egy villamossági kötődobozba beszereljük, akár utólag is.

Meglévő kapcsolók vagy konnektorok mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly Plus 1 segítségével a meglévő kapcsolóink, konnektoraink megtartásával tudjuk távvezérelni világításunkat vagy egyéb fogyasztókat, illetve követni ki/be kapcsolt státuszukat, így a termék ideális utólagos "okosításra" is. A Shelly Plus 1-t elterjedten használják egy gombos villanykapcsolók és konnektorok mögé szerelelve azok vezérlésére, 16A maximális teljesítménye konnektorok vezérélésére is alkalmassá teszi.

A Shelly Plus 1 relé - más kis Shelly okosrelékhez hasonlóan - tartalmaz egy kapcsoló bemenetet, azaz villanykapcsolók mögé beépítve továbbra is használhatjuk a fali villanykapcsolót a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, - mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az adott relé.

A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenő (avagy csengő)kapcsolókkal is. Alternatív és keresztváltó kapcsolás bekötésére is alkalmas.
Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.

A Shelly Plus 1 relé a (110V-230V AC / 12V DC / 24V-240V DC) tápellátásától független vezérelt áramkörrel rendelkezik, és alkalmas feszültségmentes (ún szárazkontakt) kapcsolásra, és max 16A 230V AC vezérlésére is! Népszerű ezért olyan felhasználása is, ahol potenciálmentes kapcsolásra van szükség, például garázskapuk, kapunyitó motorok okosvezérlésére is alkalmazzák. Képes öntőzőrendszereknél használt 12V vagy 24V kapcsolására is.

 

Fontos: a Shelly Plus 1 működéséhez biztosított fázis és a kapcsoló(k)tól érkező kapcsolt fázis(ok) azonos fázisról kell, hogy érkezzen(ek), a Shelly Plus 1 nem alkalmas többfázisú működésre!

 

ÚJ KÜLSŐ BORÍTÁS:
A Shelly Plus 1 megújult külsőt kapott, rajta a bekötési rajzzal, hogy egyszerűen és egyértelműen beköthető legyen.

BLUETOOTH PÁROSÍTÁS:
Párosításához az új Shelly Cloud app-ra van szükség, a régi Shelly Cloud app-al nem kompatibilis. A párosítása a Shelly 1-nél egyszerűbb és gyorsabb a beépített Bluetooth chip-nek köszönhetően.

ERŐSEBB PROCESSZOR, TÖBB FUNKCIÓ:
A Shelly 1-ben található ESP8266 processzor helyett a PLUS termékekbe ESP32 processzor került, mely gyorsabb és erősebb CPU-t és dupla annyi memóriát tartalmaz, így továbbfejlesztett funkciókat és gyorsabb működést kínál a PLUS termékvonal.

TÚLMELEGEDÉS VÉDELEM:
A Shelly Plus 1 túlmelegedés-védelemmel van felszerelve, így még biztonságosabb működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is.

SHELLY PLUS FUNKCIÓK:
A termék:

 • támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Plus termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
 • támogatják a napkelte / napnyugta időpontjához időzített ki/bekapcsolásokat, immár +/-23 óra eltérés is megadható,
 • akár 50 db (az eszközön tárolt, offline is működő) időzítést is képesek kezelni,
 • támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Plus line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN-kérések.

 

Időzíthetősége:

 • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
 • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + 5 óra típusú időzítéseket is.)
 • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.

 

Támogatott üzemmódok:

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://my.shelly.cloud/ oldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
 • választhatunk LAN / helyi hálózati ützemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
 • működtetjetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt.

 

Cloud üzemmód esetén a Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

A Shelly Plus 1 okosvezérléshez a gyártó saját ÚJ okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen.

 

Integrációk:

A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home, Amazon Echo és Yandey Alice hangvezérlésével. A Shelly 1-el ellentétben a Shelly Plus 1 a Cloud és az MQTT vezérlést egyidejűleg is támogatja.
A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API

 

Szerelhetősége:

 • A normál méretű kapcsolóaljzatba jellemzően befér a szerelvények mögé.
 • DIN-sín adapter nem érhető el hozzá jelenleg.
 • Külső védőtok sem érhető el hozzá jelenleg.

 

Egyéb műszaki paraméterek:

 • Tápfeszültség: 110-230V AC (±10%), és 24V-240V DC, 12V DC stabilized
 • Maximális teljesítmény: 3500W / 16A

 

Más okosrelékhez hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

 

További információk:

 • Tömeg: 0.029 kg
 • Méretek: 4.1 × 3.6 × 1.7 cm
 • Szín: kék
 • Terméktípus: okos WiFi-s kapcsolórelé, feszültségmentes kapcsolásra is
 • Áramkörök száma: 1
 • Kapcsoló / kapcsolórelé: igen
 • Fogyasztásmérő: nem
 • Dimmelhető / Fényerőszabályozható: nem
 • DIN-sínre szerelhető: nem
 • Fizikai ki/be kapcsológomb: nem
 • Bemenet külső kapcsoló számára: Igen
 • Alternatív- / keresztkapcsolás: igen
 • Impulzus- / billenőkapcsolás: igen, auto on és auto off beállítási lehetőség is van
 • Eszköz működési betáp: 110V-240V AC, 12V DC, 24V-240V DC
 • Bekötés: 12V DC, 24V-240V DC, 230V AC (fázis és nulla)
 • Vezérelt áramkör: feszültségmentes (száraz) kontaktus, max 240V AC, max. 240V DC
 • Maximális teljesítmény: 16A/240V
 • Túlfeszültség-védelem: nem
 • Túlmelegedés-védelem: igen
 • Interneten vezérelhető: igen
 • WiFi kapcsolat: igen
 • WiFi szabványok: 802.11 b/g/n (2.4GHz)
 • RF / rádióvezérlés (433.92MHz): nem
 • Zigbee kapcsolat: nem
 • Cloud üzemmód (gyári firmware-rel): igen, működhet a Shelly felhőre kapcsolva (beállítható)
 • Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel): igen, működhet csak helyi hálózati üzemmódban, teljes funkcionalitással (beállítható)
 • REST API támogatás (gyári firmware-rel): igen
 • MQTT támogatás (gyári firmware-rel): igen
 • Támogatott integrációk: Amazon Echo, Google Home, HomeSeer, openHAB, Home Assistant, ioBroker, Hubitat, Hoobs, Symcan, Domoticz, nymea, SmartThings (beta), REST API
 • Gyártói okostelefonos app: igen, ingyenes app (Shelly Cloud)
 • Webes (böngészős) admin felület: igen, az app-pal szinte megegyező funkionalitás
 • Értesítési funkciók: email küldése, Shelly app értesítés
 • Hangvezérléssel kapcsolható: Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis
 • Időzíthető: igen (internetes órajel szinkronizálás után) 50 db offline is működő időzítés hozható létre, továbbiak a felhőben
 • Előzmények: igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban (Shelly fiókonként a legutolsó 50 esemény)
 • Fogyasztás: < 1W
 • Működési hőmérséklet-tartomány: 0°C – 40℃
 • Gyártó: Shelly

Ezért érdemes minket választanod:

Biztonságos Online
Bankkártyás Fizetés
Gyors Házhozszállítás
1-2 Munkanapos Szállítás
Rengeteg
Vásárlói Vélemény
Mennyiségi Kedvezmény
Akár 10% Kedvezmény
Széles Választék
Több Száz Termék
Utánvétes Fizetés
Készpénzzel és Bankkártyával
Személyes Átvétel
Akár még Aznap

Fogyasztóknak
14 Napos Elállás
Pénz Visszafizetési Garancia

Árukereső.hu
Megbizható Bolt
Minősítés

Okos Otthon Telepítés
Tanácsadás, Tervezés, Telepítés, Beüzemelés

Ezért érdemes minket választanod:

Biztonságos Online
Bankkártyás Fizetés
Gyors Házhozszállítás
1-2 Munkanapos Szállítás
Rengeteg
Vásárlói Vélemény
Mennyiségi Kedvezmény
Akár 10% Kedvezmény
Széles Választék
Több Száz Termék
Utánvétes Fizetés
Készpénzzel és Bankkártyával
Személyes Átvétel
Akár még Aznap

Fogyasztóknak
14 Napos Elállás
Pénz Visszafizetési Garancia

Árukereső.hu
Megbizható Bolt
Minősítés

Okos Otthon Telepítés
Tanácsadás, Tervezés, Beüzemelés

Ezért érdemes minket választanod:

Biztonságos Online
Bankkártyás Fizetés
Gyors Házhozszállítás
1-2 Munkanapos Szállítás
Rengeteg
Vásárlói Vélemény
Mennyiségi Kedvezmény
Akár 10% Kedvezmény
Széles Választék
Több Száz Termék
Utánvétes Fizetés
Készpénzzel és Bankkártyával
Személyes Átvétel
Akár még Aznap

Fogyasztóknak
14 Napos Elállás
Pénz Visszafizetési Garancia

Árukereső.hu
Megbizható Bolt
Minősítés

Okos Otthon Telepítés
Tanácsadás, Tervezés, Telepítés, Beüzemelés
Mennyiségi kedvezmény
MennyiségKedvezményTermék ára
1 db vagy több kevesebb mint 5 db - 6 290 Ft/db
5 db vagy több   5 % 5 976 Ft/db
Adatok
Raktárkészlet
Raktáron
Státusz
ÚJ    
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 5 )
2021.11.19 14:01
 - Frank Gábor
Nagyon meg vagyok vele elégedve a Shelly 1 termékkel. Hasonlókat tudok csak elmondani róla, mint a Shelly Plug S termékről: A wifi hálózathoz adás a mobil appal könnyedén ment, utána kicsit (2-3 perc) várni kellett, míg megjelent az újonnan felfedezett eszközök között a mobil appban. HomeAssistanthoz is zökkenőmentesen ment az integrálása. Ritkán (kb napi 3x) a HomeAssistant azt jeleníti meg ki/be állapotnak, hogy az eszköz nem elérhető, de egy perc múlva más ismét a helyes állapotot jelzi.

Én 12V kapcsolására használom. Igaz a használati útmutatóban pirossal, hatalmas betűkkel ki van emelve, hogy ilyen esetben a jumpert át kell tenni a default állapotából, mégis elfelejtettem megtenni. Baja ettől nem lett, csak csodálkoztam, hogy nem történik semmi. Miután rájöttem a hibámra, megszenvedtem a jumper áttételével. Olyan mélyen van a kis műanyag kupak alatt, és olyan szűk a hely, hogy szét kellett szednem a teljes borítását, hogy áttegyem a jumpert. Ezután már minden ment egyből.
2021.09.20 17:57
 - Csepregi Károly
Kiváló bolt és termék !
2021.07.09 11:11
 - Petró Oszkár
Nagyszerűen működik, remek készülék!
2021.05.06 11:36
 - Georgina Szabó
A megrendelés zökkenőmentes és gyors volt. A termék az elvárásoknak megfelelően működik.
2021.04.13 10:36
 - Beller Zsolt
Köszönöm szépen,gyors pontos kiszolgálás és minőségi termék.
argep.hu olcsobbat.hu