Okos Otthon Blog

Okos légtisztító segítségével javíthatod a levegő minőségét otthonodban

2022.10.14 10:34
Okos Otthon Blog

Ebben a cikkben az okos légtisztítóval foglalkozunk. Szerte a világon egyre nagyobb gondot jelent a légszennyezés fokozódása. Azonban azzal kevesen számolunk, hogy ez nemcsak a kültéren jelent problémát, hanem a lakásunkban lévő levegő minőségét is befolyásolja. Többek között ez okozhatja, hogyha a lakás falai között panaszaink alakulnak ki.

A legkevesebb gondot talán a kellemetlen szagok jelentik, ennél sokkal súlyosabb egészségügyi problémákat okoz a nagy mennyiségű szálló por, ami akár rövid távon is légzőszervi megbetegedéseket, illetve allergiát idézhet elő.

Teremts otthonodban egészséges levegőt

Nagyon fontos, hogy az otthonaink kialakítása során vegyük figyelembe a megoldandó problémákat és az erre adható válaszként megjelenő technikai megoldásokat. Ahhoz, hogy odabent is tiszta levegőt lélegezhessünk be, meg kell oldanunk, hogy a lakás falai között lévő levegő is megtisztulhasson valahogy. Sok esetben a szellőztetés is javíthat a helyzeten. Webáruházunkban számos olyan épületautomatizálással kapcsolatos terméket találsz, mely segítségedre lehet abban, hogy egyszerűen, akár távolról is kontrollálhasd a nyílászárók nyitását, illetve zárását.

Azonban lehet, hogy ennél is többre van szükség, hiszen bárhol is járunk a világban, igen nagy mennyiségű szálló por van a levegőben, mely károsíthatja a tüdőnket, és így nehezebben lesz képes a regenerálódásra.

Az egészség megőrzése érdekében azonban már vannak okosmegoldások erre a problémára is. Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb okos légtisztító berendezést, amelynek segítségével igazán hatékonyan és biztonságosan tisztíthatod meg otthonod levegőjét.

Használj okos légtisztítót, és tedd élhetővé az otthoni levegőt

Az okos légtisztító berendezések nem foglalnak nagy helyet, ugyanakkor képesek olyan hatékonyan végezni a dolgukat, hogy akár egy 40 négyzetméteres helyiségben is ideálissá tudják tenni a levegő minőségét. Lehet, hogy éppen te is dohányzol. A dohányfüst eltávolításában is hatékonyan használhatod ezt az eszközt. Illetve nem kell tartanod a kellemetlen szagoktól sem, mert képes megkötni azokat, továbbá a különböző allergén anyagokat is összegyűjti. Ennek köszönhetően, pedig nem kell szenvedned az allergiás tünetektől és az állandó orrdugulástól.

A hatékony működése ellenére szerencsére ezek a berendezések nem csapnak nagy zajt. Ez pedig azért praktikus, mert akár alvás közben is üzemeltethetők, nem fogják megzavarni az éjszakai pihenésedet. Attól függően, hogy pontosan milyen funkciókkal rendelkeznek, szűrő típustól függően érdemes megválasztani az alkalmazásukat. Jellemzően háromfokozatú szűrésre alkalmasak, így ennek megfelelően a HEPA, az aktív szenes és a finom szűrőkön keresztül áramoltatják a levegőt.

Mit tapasztalhatsz otthonodban, ha te is az okos légtisztítót használod?

Egy-két hónapnyi használat után, többféle eredményt is megfigyelhetsz. Például azt, hogy láthatóan kevesebb por ül meg a bútorokon. Elköszönhetsz a gyakori tüsszentéstől, illetve nem fogsz torokkaparást sem tapasztalni, hogyha rövid ideig szellőztetsz, mert nincs, ami felkavarodjon. Ráadásul a készülék használatának következtében nem olyan gyorsan használódik el a levegő, így nem szükséges olyan gyakran szellőztetni sem. Amennyiben kérdésed van a használattal kapcsolatban, keresd bátran munkatársainkat.

A tisztább levegőnek köszönhetően nyugodtabb lesz az alvási periódusod. Ennek jótékony hatásait, pedig a mindennapok során bizonyára tapasztalni fogod. Látványos és érezhető különbség, hogyha sütés vagy főzés után a lakásban többféle szag kering, akkor ezeket hamar elnyeli a készülék.

argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com