Okos Otthon Blog

Miért érdemes digitális villanyórát használni okosotthonodban?

2022.09.08 15:44
Okos Otthon Blog

Hagyományos, mechanikusan működő villanyórákkal egyre kevésbé találkozhatunk a háztartásokban. Ezeket az elmúlt időszakban kiszorították az úgynevezett digitális villanyórák. Leginkább azért, mert ma már az áramszolgáltatók többsége is ezt részesíti előnyben, így az idő múlásával lassan felváltják a régi modelleket.

Ezeken a készülékeken már digitális kijelzőt láthatunk, ami többféle biztonsági funkciót is alkalmaz. Így több hasznos tulajdonsággal is felvértezték ezeket az eszközöket.

A digitális villanyóra használatának előnyei

Ezek az új típusú digitális villanyórák, jóval többet tudnak, mint a korábban használt készülékek. Mivel ezekben már nincsenek mechanikus alkatrészek, így nem lehet “megbütykölni” sem őket. Ezzel tulajdonképpen a szolgáltatás biztonságát, illetve az áramlopás megakadályozását szolgálják.

A legegyszerűbb digitális villanyóra típusok is alkalmasak arra, hogy minimum öt évig tárolják a fogyasztási adatokat, ezért mondhatni, hogy ez egy megbízható eszköz. Nem okozhat problémát egy hosszabbra nyúlt áramszünet sem, hiszen pontosan eltárolja a szükséges adatokat. Sőt, az áramingadozással is jól megbirkóznak ezek a szerkezetek, mert 140-290 V között tökéletesen képesek a működésre.

A digitális villanyóra egyértelműen a kor elvárásaihoz lett igazítva. Ennek megfelelően pontosan mér, és függetlenül a külső körülményektől, megbízhatóan tárolja a szükséges adatokat.

Webáruházunkban megtalálható minden olyan szükséges okoseszköz, amivel nyomon követheted a fogyasztásodat. Ezek ma már egy igazi okosotthonból nem hiányozhatnak.

Tedd okossá az otthonod áramfogyasztását

Az okosotthonok megtervezésénél egy nagyon fontos momentum, amikor a villanyszerelési munkálatok elérkeznek. Ha te sem szeretnél ott megállni, hogy csak néhány folyamatot automatizálsz, hanem egy valóban rendszerszinten működő okosotthont hozol létre, akkor vedd számításba a világítási rendszerbe beilleszthető okoseszközöket is.

Webáruházunkban megtalálhatod azokat az okos villanykapcsolókat, amelyekkel sokkal kényelmesebbé teheted az életedet. De ne csak ezeket alkalmazd, hanem tervezz meg egy komplett világítási rendszert. Gondold végig, hogy az egyes eszközök milyen hálózati eszközön keresztül kommunikáljanak egymással, illetve milyen egyéb funkciókhoz kötődően alkalmazhatod ezeket.

Alkalmazz olyan fali konnektorokat, amelyek beépített fogyasztásmérő funkcióval rendelkeznek, így mindig ura lehetsz a helyzetnek. És nem kérdés, hogy otthonod a lehető leghatékonyabban működik.

Alakíts ki egy személyre szabott okosotthont

Akár új építésű ingatlanról van szó, akár egy meglévő épület korszerűsítésén dolgozol, minden okosotthon kialakításánál a legfontosabb rész a tervezés. Ha ez nem történik meg, vagy esetleg elnagyolod ezt a folyamatot, akkor rengeteg többletköltséged és rosszul működő funkciód lesz.

A kivitelezés megkezdése előtt döntsd el, hogy pontosan milyen eszközöket szeretnél beépíteni a rendszeredbe. Szeretnél egy saját, egyedi eszközkészletet összeállítani, vagy esetleg megelégszel a gyári összeállítású csomagokkal? Fontos átgondolni, hogy milyen feladatokat szeretnél az okosotthon rendszeredre bízni. Legyen az bármi is, az OkosabbOtthon.hu termékkínálatában biztosan megtalálod, munkatársaink pedig segítenek a megfelelő eszközök kiválasztásában.

Shelly 3EM
Több, mint 5 raktáron
48 395 Ft
Aqara Smart Plug
Több, mint 5 raktáron
10 990 Ft
Qubino Flush On/Off Thermostat 2
Utolsó 1 raktáron
25 290 Ft
Sonoff S26 R2 Okoskonnnektor Type L
Több, mint 5 raktáron
4 390 Ft
Aeotec Home Energy Meter
Utolsó 1 raktáron
Aqara Comfort Kit
Utolsó 1 raktáron
84 990 Ft
Shelly Pro 3EM 3 Fázisú Fogyasztásmérő
Több, mint 5 raktáron
51 995 Ft
Shelly Plus 2PM
Több, mint 5 raktáron
10 495 Ft
Sonoff S26 R2 Zigbee (S26R2ZB) Okoskonnektor
Több, mint 5 raktáron
5 695 Ft
Shelly Wall Socket Fali Konnektor Aljzat Fekete
Több, mint 5 raktáron
3 795 Ft
Sonoff Dual R3
Több, mint 5 raktáron
5 995 Ft
Shelly Pro EM-50A 1 Fázisú Fogyasztásmérő
Több, mint 5 raktáron
37 495 Ft
Shelly EM
Több, mint 5 raktáron
17 995 Ft
Shelly Plus 1PM
Több, mint 5 raktáron
7 095 Ft
Shelly Pro 2PM
Több, mint 5 raktáron
36 795 Ft
Shelly Pro 4PM
Több, mint 5 raktáron
39 995 Ft
Qubino Flush 2 Relay
Utolsó 2 raktáron
24 090 Ft
Sonoff S26 R2 Okoskonnnektor
Több, mint 5 raktáron
3 899 Ft
Shelly Pro 1PM
Több, mint 5 raktáron
26 695 Ft
Aeotec Home Energy Meter 3-Clamp (60A) Gen5
Utolsó 4 raktáron
42 480 Ft
Shelly Plus PM Mini Okos Fogyasztásmérő
Több, mint 5 raktáron
6 199 Ft
Shelly Wall Socket Fali Konnektor Aljzat Fehér
Több, mint 5 raktáron
3 795 Ft
argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com