Okos Otthon Blog

Miért érdemes digitális villanyórát használni okosotthonodban?

2022.09.08 15:44
Okos Otthon Blog

Hagyományos, mechanikusan működő villanyórákkal egyre kevésbé találkozhatunk a háztartásokban. Ezeket az elmúlt időszakban kiszorították az úgynevezett digitális villanyórák. Leginkább azért, mert ma már az áramszolgáltatók többsége is ezt részesíti előnyben, így az idő múlásával lassan felváltják a régi modelleket.

Ezeken a készülékeken már digitális kijelzőt láthatunk, ami többféle biztonsági funkciót is alkalmaz. Így több hasznos tulajdonsággal is felvértezték ezeket az eszközöket.

A digitális villanyóra használatának előnyei

Ezek az új típusú digitális villanyórák, jóval többet tudnak, mint a korábban használt készülékek. Mivel ezekben már nincsenek mechanikus alkatrészek, így nem lehet “megbütykölni” sem őket. Ezzel tulajdonképpen a szolgáltatás biztonságát, illetve az áramlopás megakadályozását szolgálják.

A legegyszerűbb digitális villanyóra típusok is alkalmasak arra, hogy minimum öt évig tárolják a fogyasztási adatokat, ezért mondhatni, hogy ez egy megbízható eszköz. Nem okozhat problémát egy hosszabbra nyúlt áramszünet sem, hiszen pontosan eltárolja a szükséges adatokat. Sőt, az áramingadozással is jól megbirkóznak ezek a szerkezetek, mert 140-290 V között tökéletesen képesek a működésre.

A digitális villanyóra egyértelműen a kor elvárásaihoz lett igazítva. Ennek megfelelően pontosan mér, és függetlenül a külső körülményektől, megbízhatóan tárolja a szükséges adatokat.

Webáruházunkban megtalálható minden olyan szükséges okoseszköz, amivel nyomon követheted a fogyasztásodat. Ezek ma már egy igazi okosotthonból nem hiányozhatnak.

Tedd okossá az otthonod áramfogyasztását

Az okosotthonok megtervezésénél egy nagyon fontos momentum, amikor a villanyszerelési munkálatok elérkeznek. Ha te sem szeretnél ott megállni, hogy csak néhány folyamatot automatizálsz, hanem egy valóban rendszerszinten működő okosotthont hozol létre, akkor vedd számításba a világítási rendszerbe beilleszthető okoseszközöket is.

Webáruházunkban megtalálhatod azokat az okos villanykapcsolókat, amelyekkel sokkal kényelmesebbé teheted az életedet. De ne csak ezeket alkalmazd, hanem tervezz meg egy komplett világítási rendszert. Gondold végig, hogy az egyes eszközök milyen hálózati eszközön keresztül kommunikáljanak egymással, illetve milyen egyéb funkciókhoz kötődően alkalmazhatod ezeket.

Alkalmazz olyan fali konnektorokat, amelyek beépített fogyasztásmérő funkcióval rendelkeznek, így mindig ura lehetsz a helyzetnek. És nem kérdés, hogy otthonod a lehető leghatékonyabban működik.

Alakíts ki egy személyre szabott okosotthont

Akár új építésű ingatlanról van szó, akár egy meglévő épület korszerűsítésén dolgozol, minden okosotthon kialakításánál a legfontosabb rész a tervezés. Ha ez nem történik meg, vagy esetleg elnagyolod ezt a folyamatot, akkor rengeteg többletköltséged és rosszul működő funkciód lesz.

A kivitelezés megkezdése előtt döntsd el, hogy pontosan milyen eszközöket szeretnél beépíteni a rendszeredbe. Szeretnél egy saját, egyedi eszközkészletet összeállítani, vagy esetleg megelégszel a gyári összeállítású csomagokkal? Fontos átgondolni, hogy milyen feladatokat szeretnél az okosotthon rendszeredre bízni. Legyen az bármi is, az OkosabbOtthon.hu termékkínálatában biztosan megtalálod, munkatársaink pedig segítenek a megfelelő eszközök kiválasztásában.

Shelly Plug S
Több, mint 5 db raktáron
RRP: 8 690 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

7 590 Ft
Gosund EP8 WiFis okoskonnektor (Tuya)
Több, mint 5 db raktáron
4 490 Ft
BroadLink SP4L
Több, mint 5 db raktáron
Qubino Flush Shutter DC
Utolsó 1 db raktáron
22 290 Ft
Aqara Smart Plug
Utolsó 3 db raktáron
Qubino Flush On/Off Thermostat 2
Utolsó 1 db raktáron
25 290 Ft
BlitzWolf BW-SHP15 smart socket, ZigBee, 3680W
Utolsó 1 db raktáron
7 990 Ft
Sonoff Pow R3
Több, mint 5 db raktáron
Aqara Starter Kit
Utolsó 1 db raktáron
RRP: 89 990 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

74 990 Ft
Fibaro Walli Outlet Type F
Utolsó 4 db raktáron
27 390 Ft
Aqara Comfort Kit
Utolsó 1 db raktáron
RRP: 99 990 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

84 990 Ft
Gosund SP111 smart WiFi aljzat 3680W 16A (Tuya)
Utolsó 2 db raktáron
5 990 Ft
Sonoff Dual R3
Utolsó 4 db raktáron
argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com