Okos Otthon Blog

Mi az a Mesh?

2022.04.22 21:38
Okos Otthon Blog
Mi az a Mesh?

Mi az a mesh hálózat?

A mesh hálózat több eszközt (általában pontoknak neveznek) használ, amelyek különböző helyiségekben vannak elhelyezve, hogy kitöltsék a vezeték nélküli internetjel hiányosságait.

A mesh hálózat több eszközt (általában pontoknak neveznek) használ, amelyek különböző helyiségekben vannak elhelyezve, hogy kitöltsék a vezeték nélküli internetjel hiányosságait.

Egy fő Wi-Fi-pontot használ, amely Ethernet-kábellel van csatlakoztatva otthoni útválasztójához. Ezután minden következő eszközt kellő távolságra kell elhelyezni az elsődleges ponttól a sikeres kommunikációhoz.

Ezzel minden pont egy területet tölt meg stabil Wi-Fi jellel, és a Wi-Fi bővítőkkel ellentétben a rendszer minden más pontjával kommunikál, és szükség szerint módosítja a jelerősséget. Ez biztosítja, hogy bárhol is vándorol otthonában, a telefonon, táblagépen, laptopon vagy egyéb vezeték nélküli eszközön kapott jel ugyanaz legyen.

Mi az a Mesh hálózat, és hogyan javíthatja drámaian az otthoni Wi-Fi-t?
Ráadásul nincs szükség külön bejelentkezési adatokra az egyes pontokhoz, a pontokból kibocsátott összes jelet ugyanúgy kezeli a vezeték nélküli eszköz, mintha csak egy forrásból származna.

Például, ha egy hálószobában van, ahol az egyik másodlagos pont van elhelyezve, az adatkérést továbbítja a legközelebbi talált ponthoz, és így tovább. Ez a kapcsolat sebességét is javítja például egy Wi-Fi-bővítőhöz képest, amely vagy erős vezeték nélküli jelet igényel a meglévő útválasztótól ahhoz, hogy jól működjön, vagy olyan hálózati kapcsolaton keresztül működik, amely kevésbé hatékony, és hatással lehet a letöltési és feltöltési sebességre.

A Wi-Fi-bővítők hagyományosan korlátozott hatótávolsággal rendelkeznek – ugyanakkora vagy még kisebb is, mint a Wi-Fi-routerének –, és a nagyobb lefedettség elérése érdekében a jelek összeütközését okozhatja, mivel nem beszélnek hatékonyan egymással. A mesh hálózatok belső kommunikációt folytatnak, és gyakran biztosítják, hogy ne legyenek konfliktusok.

argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com