Okos Otthon Blog

Mi az a Matter?

2022.04.22 21:01
Okos Otthon Blog
Mi az a Matter?

Mi az a Matter?

A Matter egy új intelligens otthoni interoperabilitási protokoll.

Mi az a Matter?

Mi az a Matter, és miért fontos az okosotthonod számára?
Ahogy már utaltunk rá, a Matter egy új intelligens otthoni interoperabilitási protokoll, amelyet az iparág néhány legnagyobb szereplőjének közös erőfeszítéseként indítottak el. Több mint 170 vállalat vesz részt, amelyek közül az Apple, a Samsung, az Amazon, a Google és a Zigbee Alliance a legkiemelkedőbb nevek.

Szóval, miért tették – mi értelme? Nos, az okosotthon jelenlegi formájában kicsit rendetlen.

Az ügyfeleknek meg kell győződniük arról, hogy a dedikált hubok kapcsolódhatnak a megfelelő perifériás eszközökhöz, és döntéseket kell hozniuk arról, hogy mely eszközök működnek otthonukban, attól függően, hogy melyik asszisztensbe és ökoszisztémába vannak már beágyazva.

Ez egyenértékű azzal, hogy nem tud váltani a játékkonzolok között, hogy ugyanazt a játékot játssza, vagy egy zenei streaming platform csapdájába esik a beépített könyvtára miatt.

Az okosotthon azonban barátságosabb csatatér, mint ezek a területek, ezért ezek a cégek úgy döntöttek, hogy az egész rendszert megkönnyítik mind a gyártók, mind a fogyasztók számára.

A Matter célja tehát, hogy olyan szabványos adatmodellekkel rendelkező interoperabilitási protokoll legyen, amely biztosítja, hogy az intelligens otthoni eszközök különböző ökoszisztémákon keresztül működjenek. Tehát az Amazon Echo Show kijelzőjének feltételezhetően ugyanolyan zökkenőmentesen kell működnie a Google Nest ajtócsengővel, mint például a saját Ring-kínálatával.

argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com