Okos Otthon Blog

Használd az okos autós kiegészítőket

2022.06.16 17:25
Okos Otthon Blog

Az okosotthonok kialakításával ma már egyre többet foglalkozunk, azonban miért állnánk meg a falnál vagy a kertkapunál? Az a hely, ahol a második legtöbb időt töltjük az otthonunkon kívül, általában az autónk. Hívhatjuk ezt akár második otthonnak is. Miért ne lehetne ez is felszerelve okoseszközökkel? Webáruházunkban megtalálhatod azokat az autós kiegészítőket, melyekkel könnyebbé teheted az okoseszközök és az okosotthon működését.

Egészítsd ki okosotthon rendszeredet autós kiegészítőkkel

Számos olyan eszköz és kiegészítő van, mellyel kényelmesebbé tehetjük az otthonunkban zajló folyamatokat. Egy fárasztó és hosszú nap végén szeretnénk mihamarabb hazaérkezni és a lehető legkevesebb akadállyal megküzdeni. Ebben segíthetnek az okos autós kiegészítők, hiszen segítségükkel beállíthatjuk, hogy amint a garázshoz vagy a kertkapuhoz érkezünk, az érzékelő segítségével rögtön nyissuk azokat.

Így az otthonunkba való bejutás sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb lesz. Már nemcsak arról van szó, hogy automatizálható a kertkapu vagy a garázskapu működése, hanem egy okosrelére kötött kapunyitó motor segítségével, valamint a telefonunk Bluetooth alapú érzékelésének segítségével az autós kiegészítő már nyitja is az ajtókat.

Számos funkcióval ruházhatók fel az okoskiegészítők

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ha az érzékelő hatókörzetébe érünk, akkor akaratunktól függetlenül rögtön nyílik-e a garázskapu? Ez csak beállítás kérdése, hiszen hozzákapcsolhatunk a rendszerhez egy USB kulcsot, aminek segítségével az autós kiegészítő csak akkor fogja kinyitni a kertkaput, ha az USB kulcs is áram alatt van. Az autóban ez ugye akkor történik meg, hogyha jár a motor. Amint leparkoltunk és eltávolítottuk az indítókulcsot, az USB kulcs már nem kap áramot, így ennek jelenlétét nem érzékeli a szenzor, és már nem is nyitja ki a kaput.

Az eszköz tervezői azt a hibát is kiküszöbölték, hogy véletlenül nyitva maradhasson a garázs. Ugyanis öt szkennelési ciklus elteltével automatikusan zárási parancsot küld az eszköz, így nem fordulhat elő, hogy véletlenül nem zárod vissza a garázskaput vagy a kertkaput.

Az érzékelők és szenzorok segítségével nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teheted az ajtók és ablakok működtetését. A megfelelő okos nyitásérzékelők felszerelésével könnyedén ellenőrizhetővé teheted a nyitási és zárási folyamatokat. Így bárhol és bármikor ellenőrizhető, illetve irányítható, mi történik a nyílászárókkal.

Optimalizáld az otthonod működését az okosérzékelők és okosszenzorok segítségével

Számos olyan okoseszközt integrálhatsz saját okosotthon rendszeredbe, melyek segítségével észszerűsítheted annak működését. Az otthonodban zajló folyamatok optimalizálhatóak, így fogyasztási céljaidnak megfelelően beállíthatod a rendszerben lévő eszközök működését. Nyomon követheted a felhasznált energiamennyiséget és megállíthatod az energiapazarlást.

Webáruházunkban számos olyan eszközt is megtalálhatsz, amik segítségével a hőmérséklet és a páratartalom értékeit is nyomon követheted. És akár arra is lesz lehetőséged, hogy ezeket az értékeket bizonyos határok között tartsd. Amennyiben bizonytalan vagy, hogy pontosan milyen eszközökre van szükséged a saját igényeidnek megfelelő okosotthon kialakításához, kérd munkatársaink segítségét. Állunk rendelkezésedre egészen a tervezéstől, a megvalósítás pillanatáig.

argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com