Okos Otthon Blog

Építsd ki a legprofibb okosotthon rendszereket

2022.05.24 17:15
Okos Otthon Blog

Az utóbbi időben Magyarországon is megnövekedett azoknak a beruházásoknak a száma, amik azt mutatják, hogy egyre több okosotthon rendszereket alakítanak ki. Úgy tűnik, ez egyáltalán nem meglepő, hiszen az élet megannyi területét igyekszünk automatizálni. Amit alapvetően a kényelemre való törekvés, a hatékonyság fokozása és a biztonságos élettér kialakítása hajt.

Egy új lakás vagy ház építésénél ezek ma már fontos szempontok és érdemes minél hamarabb, lehetőség szerint még a tervezés szakaszában gondolni ezekre a lehetőségekre.

Mikor hívunk egy otthont okosotthonnak?

Az ingatlanpiac hamar felismerte azt a tényt, hogy amit okosotthonnak neveznek, azt jóval egyszerűbben el lehet adni, így egyre több ingatlan esetében használják a kifejezést. Ugyanakkor nem biztos, hogy mindezt jól teszik. Tudnod kell, hogy attól, hogy egy árnyékoló automatizált, vagy a garázskaput egy szenzor segítségével magától tudod kinyitni és bezárni, még nem feltétlenül érdemli meg az okosotthon jelzőt.

Egy ilyen rendszer kialakítása ugyanis sokkal többet jelent. Ismérve, hogy valódi intelligens funkciókkal látják el és olyan megoldásokkal, amik mögött átfogó koncepció van. Az okosotthon egy olyan, háttérben működő rendszer, ami mindent átsző. Előre megtervezték és a lakás jóformán minden pontját képes felügyelni. Azért, hogy a későbbiekben megkíméld magadat a hatalmas költségektől, érdemes már jó előre gondolkodni az okosotthon rendszer kialakításában. Hiszen ha néhány automatizmusból szeretnénk valódi intelligens házat felépíteni, az óriási átalakítással jár és rengeteg plusz költséggel.

A vezérlőegységnek és a perifériáknak jól kell kommunikálniuk egymással

Érdemes profikra bízni a tervezést. Az OkosabbOtthon.hu webáruházban is megtalálod számos márka képviselőit, de mi nem engedjük el a kezedet, hanem segítünk neked a tervezéstől egészen a megvalósításig. Egy jó rendszer kellőképpen átgondolt és biztos lehetsz abban, hogy a kiválasztott okoseszközök remekül fognak kommunikálni egymással és így képesek lesznek az együttműködésre.

Rengeteg különféle rendszer található a globális piacon. A lényeg, hogy legyen egy olyan közös pont, egy olyan hálózat és egy olyan vezérlőegység, ami minden periféria számára megfelelő. Vezetékes vagy vezeték nélküli hálózat kialakításában gondolkozol? Ez is egy olyan fontos mérföldkő, amit mindenképpen meg kell fogalmaznod. Vezeték nélküli hálózat kialakításához webáruházunkban is találhatsz remek wifi-s eszközöket. Ezek segítségével aránylag egyszerűen kialakíthatod az okoseszközök közötti kommunikációs csatornát.

Az okosotthon rendszerek nem előre gyártott termékek

Számos előnye van annak, hogyha háztartásunkban kialakítunk egy valódi okosotthon rendszert. Komplex feladatokat képes ellátni és sokkal biztonságosabbá teszi az otthoni működést, mintha hagyományos háztartást vezetnénk. Azonban tudnod kell, hogy az okosotthon nem egy előre csomagolt, dobozos termék. Tehát nem tudod egyben megvásárolni, neked kell átgondolni, hogy milyen elemekből szeretnéd felépíteni.

Erre viszont ne hátrányként, hanem inkább előnyként gondolj. Hiszen kizárólag azokat az okoseszközöket kell megvásárolnod, aminek a funkciója számodra hasznos és érdekes. Gondold át a felhasználni kívánt szenzorok, kütyük és appok sorát, de ha úgy gondolod, hogy segítségre lenne szükséged, keresd bátran munkatársainkat.

Amennyiben egy egész otthon szeretnél felépíteni ezen az elven, mindenképp kérd szakember segítségét, ha pedig meglévő otthonodat szeretnéd okosabbá tenni, akkor kezdd kicsiben, próbálj ki néhány eszközt.

argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com