Okos Otthon Blog

Építs be fényerőszabályzós kapcsolót okosotthonodba

2022.08.29 10:55
Okos Otthon Blog

Egy okosotthon kialakítása során foglalkoznunk kell az okos világítási rendszer megfelelő felszerelésével, aminek fontos részét képezik a fényerőszabályzós kapcsolók is.

Az, hogy hogyan tervezzük meg otthonunk világítás rendszerét, sokkal fontosabb, mint elsőre gondolnánk. Hiszen a fény nagyon fontos része az életünknek és a természetes fényforrásokon túl óriási jelentősége van annak, hogy a mesterséges világítást hogyan tesszük komfortossá az otthoni környezetben.

Tervezzük meg okosan az otthoni világítást

Az, hogy milyen fényforrásokat választunk, befolyásolja az otthoni munkavégzés minőségét, továbbá biztonságosabbá és kényelmesebbé teheti az életünket. Alkalmas arra is, hogy különböző hangulatokat teremtsünk meg általa, és ennek köszönhetően még inkább élvezhessük az otthon töltött időt. A világítási rendszerben használt eszközök megválasztásánál mindenképpen vegyük figyelembe a legfontosabb szempontokat.

A tervezési folyamat során igyekezzünk olyan kiegészítőket választani, amelyek illenek a designhoz, alkalmazkodva a helyiségekben használt színekhez és anyagokhoz. A webáruházunkban kapható fényerőszabályzós villanykapcsolók modern megjelenést képviselnek, így könnyen hozzáilleszthetőek egy modern otthon kinézetéhez. Gondoljuk át a felhasználni kívánt technológiát, annak érdekében is, hogy egy energiahatékony, ugyanakkor funkcionálisan tökéletes világítást hozzunk létre.

Építsünk be fényerőszabályozó kapcsolókat

Amikor kialakítjuk okosotthonunkban a világításvezérlést, ezt manapság egyre kevésbé jellemzik a klasszikus értelemben vett villanykapcsolók. A technikai fejlődésnek köszönhetően a hagyományos szerelvényeket egyre kevésbé használjuk. Ehelyett inkább impulzus relék és különböző vezérlőelektronikák kerülnek beszerelésre.

A cél ilyenkor mindig az, hogy megnöveljük a komfortot, illetve növeljük a vizuális élmények lehetőségét. Előidézhetünk például naplementéhez hasonló színhőmérsékletet, illetve olyan világítási képet is, mely kíméli a szemünket. Az okosotthon rendszernek így egy kifejezetten látványos elemévé válhat a világítás, amit a fényerőszabályozós kapcsoló beépítésével csak tovább fokozhatunk.

Miért előnyösebb egy okos világítási rendszert használni?

Az okos világítási rendszerek nemcsak arról szólnak, hogy egy applikáció segítségével akár távolról is fel- és lekapcsolhatjuk a lámpákat. Hanem arról, hogy előre programozott automatizmusok segítségével, adott világítási képnek megfelelően vezérelhetjük a világítási rendszert, ehhez pedig már lehet, hogy szakember segítségére lesz szükség. Ezzel akár szemünk egészségét is óvhatjuk, hiszen beállíthatjuk a kímélő éjszakai fényeket. Valamint olyan funkciókról is beszélhetünk, melyeket hozzáilleszthetünk a napi rutinunkhoz, és így mindig a megfelelő színhőmérséklettel és fényviszonyokkal rendelkezik a tér.

Nem kell, hogy itt megálljunk, ugyanis ha komplex rendszerben gondolkozunk, akkor több rendszerelem összehangolásával még több funkcióra lehet képes a rendszerünk. Például összekapcsolva a riasztóval akár azt is beállíthatjuk, hogy egy esetleges riasztáskor lekapcsoljon az összes világítási kör. Ugyanakkor talán a legfontosabb funkció mégiscsak a kényelem, melyet nem hagyhatunk figyelmen kívül. Az okosotthon működési alapelvének megfelelően ugyanis alkalmas arra, hogy távolról is vezérelhessük őket és egy automatizált működést idézhetünk elő.

Qubino DIN Dimmer
Utolsó 1 raktáron
25 790 Ft
Material Button RGB vezérlő
Utolsó 2 raktáron
9 990 Ft
Qubino Flush RGBW Dimmer
Utolsó 2 raktáron
23 790 Ft
argep.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. stripe_com