Shelly 1L

Raktárkészlet: Raktáron
Shelly 1L

A Shelly 1L egy csak fázissal működő Wi-Fi-s okosrelé

Gyártó:
Shelly
Kommunikációs protokoll:
Wi-Fi
Mobil App:
Shelly
Bridge/Hub/Gateway nélkül működik:
Igen
Nullvezeték nélkül működik

Általában a sima villanykapcsolókban csak a fázis vezeték van bekötve. Ennek köszönhetően csak azokkal a villanykapcsolókkal vagy kapcsoló relékkel csere szabatos, amihez nem szükséges a nullvezeték. Ezeket szokták egy vagy két vezetékesnek is nevezni (bejövő fázis + kimenő fázis).

Ha van rá lehetőség érdemes használni azokat a kapcsolókat, amihez szükséges nulla is, mert ezek stabilabban működnek és bármilyen lámpával és fogyasztóval kombatibilisek. Ezeket szokták két vagy három vezetékesnek is nevezni (nulla + bejövő fázis + kimenő fázis).

:
Igen (elég csak a fázis vezeték)
Vezérelhető áramkörök száma:
1
Feszültség:
230V AC
Fogyasztásmérés:
Nem
Fényerőszabályzás (Dimmer):
Nem
Max. Áram (A=Amper) / Csatorna:
5 A
REST API kapcsolat:
Igen
Vezérelt fázisok száma:
1 fázis
Kapcsoló relé elhelyezése:
Fali dobozba (villanykapcsoló mögé), DIN sínre (külön adapterrel)
Garancia (jótállás):
6 hónap
Várható kiszállítási dátum

Amennyiben a termék raktáron van és még ma délig megrendeled, úgy másnap vagy hétvége és munkaszüneti nap esetén a legközelebbi munkanap másnapján szállítja ki a GLS Neked. Ha nincs raktáron a termék, akkor 2-3 munkanappal nőhet a szállítási idő.

:
2021.10.26
Nem kérem a kiterjesztett garanciát!
Kérem a +1 év kiterjesztett garanciát! INFO +1 300 Ft / db
6 490 Ft
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Mennyiségi kedvezmény
Vélemények
Részletek

A Shelly 1L a Shelly (2020. november végén megjelent) WiFi-s okosreléje, a Shelly 1 reléhez hasonlóan egy áramkör vezérlésére szolgál, de ez képes csak fázisvezetékkel, nullvezeték nélkül is működni. A Shelly 1-el ellentétben ez a relé a (110-230V AC) tápfeszültségét kapcsolja tovább, így ez feszültségmentes szárazkontakt kapcsolásra NEM alkalmas. Fogyasztásmérő funkció nincs benne.

A többi Shelly reléhez hasonlóan ez is a piacon elérhető legkisebb méretű WiFi-s eszközök közé tartozik, és kapcsolások okosvezérlésére szolgál. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló mögé a kapcsolóaljzatba vagy egy villamossági kötődobozba beszereljük, akár utólag is.

Meglévő kapcsolók vagy konnektorok mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly 1L segítségével a meglévő kapcsolóink megtartásával tudjuk távvezérelni világításunkat vagy egyéb fogyasztókat, illetve követni ki/be kapcsolt státuszukat, így a termék ideális utólagos “okosításra” is. A Shelly 1L kifejezetten ajánlják egy gombos hagyományos villanykapcsolók mögé szerelelve azok vezérlésére, ha nincs a kapcsolóaljzatban nullavezeték, mely a régebben épült ingatlanok esetén elég általános. A Shelly 1L a csak fázissal, nulla vezeték nélküli működése miatt minden hagyományos villanykapcsoló mögé biztosan beszerelhető!

A Shelly 1L relé tartalmaz két kapcsoló bemenetet is, azaz akár két villanykapcsolótól érkező vezeték is ráköthető, és az egyik kapcsoló mögé beépítve továbbra is használhatjuk a meglévő fali villanykapcsolókat a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, – mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az adott relé.

A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenő (avagy csengő)kapcsolókkal is kompatibilis, és a ráköthető két kapcsoló lehet más típus is (pl. az egyik kétállású, a másik billenőkapcsoló).

A két kapcsolóbemenetére köthető két egymástól függetlenül vezetékezett hagyományos kapcsolóval szoftveresen alternatív kapcsolás is létrehozható, akár nullvezeték nélküli bekötés esetén is.

Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.

A Shelly 1L relé a (110-230V AC) tápellátást igényel, és max 4,1A (940W) vezérlésére alkalmas, de rövid ideig akár max. 1200W terhelést is kezelni tud 230V AC bekötés esetén.

Beépített túlmelegedés elleni védelme lekapcsolja a relét, ha az túlhevülne.

Csak fázissal (de Shelly Bypass kiegészítő nélküli) bekötés esetén a rákötött fogyasztó minimális teljesítménye 20W kell, hogy legyen. Ennél kisebb teljesítmény esetén Shelly ByPass szükséges a működéséhez. Fázis- és nullvezetékkel való bekötése esetén nincs min. teljesítmény előírás.

Vezérelhető eszközök (akár nullvezeték nélküli bekötéssel is):

 • Rezisztív fogyasztók (lámpák, elektromos melegítők)
 • Induktív fogyasztók (LED lámpák, transzformátorok, ventilátorok, motorok)
 • Kapacitív fogyasztók (motorindító kondenzátorok, generátorok és szinkron motorok)

 

 • Minimális terhelés (nullvezeték nélkül, bypass nélkül): 20W rezisztív terhelés
 • Minimális terhelés (nullvezeték nélkül de bypass-tal): Nincs
 • Minimális terhelés (nullvezetékkel): Nincs

Támogatott lámpa típusok:

 • Izzólámpák
 • Fénycsövek.
 • Halogén lámpák
 • Dimmelhető LED
 • Nem szabályozható LED
 • Fénycsövek
 • Neon lámpák

Időzíthetősége:

 • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
 • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + fél óra típusú időzítéseket is.)
 • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.

Támogatott üzemmódok:

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://my.shelly.cloud/ oldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
 • választhatunk LAN / helyi hálózati ützemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
  működtetjetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi
 • Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt, vagy olvashatjuk le pl. az elmentett fogyasztási adatokat.

Cloud üzemmód esetén a Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök – fix IP címek használata esetén – (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

A Shelly1 okosvezérléshez a gyártó saját okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen.

Bekötési módok:

 • Nullvezetékkel
 • Nullvezeték nélkül

A két kapcsolóbemenetre akár két, egymástól függetlenül vezetékezett kapcsoló is ráköthető, alternatív kapcsolást az app beállításai szerint biztosítva.

A Shelly ByPass nem a termék része, külön rendelhető tartozék.

 

Integrációk:

A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home és Amazon Echo hangvezérlésével.

A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • iBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API

Gyári firmware felülírása:

 • Az eszköz egy ESP8266 alapú vezérlővel működik, és a kivezetett tüskesoron keresztül a firmware tetszőlegesen módosítható (Sonoff-Tasmota, ESPEasy, ESPurna stb.), egyszerűen kompatibilissé tehető saját automatizálási szerverrel.

Szerelhetősége:

 • A normál méretű kapcsolóaljzatba jellemzően befér a szerelvények mögé.

Egyéb műszaki paraméterek:

 • Tápfeszültség: 110-230V AC
 • Maximális teljesítmény: 940W (4,1A), de rövid ideig akár max. 1200W terhelést is kezelni tud 230V AC bekötés esetén
  A Shelly 1 és Shelly 1PM relékhez elérhető hőmérő adapter nem kompatibilis vele, digitális hőmérő nem illeszthető hozzá.
 • Működéséhez nincs szükség nullvezetőre, csak fázisvezeték szükséges a bekötéséhez.

Ezért érdemes minket választanod:

Biztonságos Online
Bankkártyás Fizetés
Gyors Házhozszállítás
1-2 Munkanapos Szállítás
Rengeteg
Vásárlói Vélemény
Mennyiségi Kedvezmény
Akár 10% Kedvezmény
Széles Választék
Több Száz Termék
Utánvétes Fizetés
Készpénzzel és Bankkártyával
Személyes Átvétel
Akár még Aznap

Fogyasztóknak
14 Napos Elállás
Pénz Visszafizetési Garancia

Árukereső.hu
Megbizható Bolt
Minősítés

Okos Otthon Telepítés
Tanácsadás, Tervezés, Telepítés, Beüzemelés

Ezért érdemes minket választanod:

Biztonságos Online
Bankkártyás Fizetés
Gyors Házhozszállítás
1-2 Munkanapos Szállítás
Rengeteg
Vásárlói Vélemény
Mennyiségi Kedvezmény
Akár 10% Kedvezmény
Széles Választék
Több Száz Termék
Utánvétes Fizetés
Készpénzzel és Bankkártyával
Személyes Átvétel
Akár még Aznap

Fogyasztóknak
14 Napos Elállás
Pénz Visszafizetési Garancia

Árukereső.hu
Megbizható Bolt
Minősítés

Okos Otthon Telepítés
Tanácsadás, Tervezés, Telepítés, Beüzemelés

Ezért érdemes minket választanod:

Biztonságos Online
Bankkártyás Fizetés
Gyors Házhozszállítás
1-2 Munkanapos Szállítás
Rengeteg
Vásárlói Vélemény
Mennyiségi Kedvezmény
Akár 10% Kedvezmény
Széles Választék
Több Száz Termék
Utánvétes Fizetés
Készpénzzel és Bankkártyával
Személyes Átvétel
Akár még Aznap

Fogyasztóknak
14 Napos Elállás
Pénz Visszafizetési Garancia

Árukereső.hu
Megbizható Bolt
Minősítés

Okos Otthon Telepítés
Tanácsadás, Tervezés, Telepítés, Beüzemelés
Mennyiségi kedvezmény
MennyiségKedvezményTermék ára
1 db vagy több kevesebb mint 5 db - 6 490 Ft/db
5 db vagy több   5 % 6 166 Ft/db
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 5 )
2020.12.11 11:24
 - Fekete Zoltán
Megkaptam a terméket, első tapasztalataimat leírom, remélem segít másoknak. A relé valóban kicsi, könnyen beépíthető a meglévő kapcsolók mögé. Null vezeték nélkül is működik. A Shelly APP és Cloud integráció jól működik, bár nem triviális a beállítási sorrend. Ezt követően a Shelly APP-ból vezérelhető a relé. Nem találtam használható angol vagy magyar leírást a Shelly - IFTTT kapcsolat beállításáról. Végül egy olasz (vagy spanyol) leírás alapján be tudtam állítani. Nálam egy Broadlink RM4 Pro-val működik együtt IFTTT kapcsolaton keresztül, így a BroadLink APP is tudja vezérelni a relét. Így lehet közös automatizmusokat csinálni RF és IR eszközökkel. Amire figyelni kell, hogy a 20 wattos korlát nem a vezérelt izzók teljesítményének összegére vonatkozik, hanem egyesével számít. Vagyis hiába van a 3 db 8 W-os izzó összteljesítménye 20 W felett, nem működik, be kell építeni a Bypass-t. Azt még nem tudom, hogy a Bypass-szal együtt befér-e a relé a szerelő dobozba.
Webáruház készítés
argep.hu olcsobbat.hu